Suomalainen poliitikko metsässä

Käyttäjän tepo kuva

Kirkko ja kaupunki -lehteen piirtävä Ville Ranta sen kertoo. Suomalainen poliitikko on todella metsässä: ”EU ei tiedä, mitä metsä on!!”

Lehden internet-sivuilla ensimmäinen piirroksen kommentoija toivottaa tervetulleeksi Kainuuseen: "Elämme metsien meressä. Lyhyen elämäni aikana koko Suomen metsien kasvu on tuplaantunut, parjattu ammattikuntani sai suomalaiset myös uudistamaan metsänsä. Totuus on kiehtova etsittävä."

Katso itse! Mikä on Sinun totuutesi?

Muuten, miksi kielessämme mennä metsään tarkoittaa erehtyä perusteellisesti?

Terho Poutanen 24.7.2017

Viite:
Mielipide-sivu. - Kirkko ja kaupunki. Espoo ja Kauniainen. 13/2017 (20.7.2017), s. 12.
https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/ville-ranta-kylla-suomalainen-metsansa-tuntee

Kommentit

Elämme puiden pellossa, josta

Elämme puiden pellossa, josta jokamieskäyttö on myllätty pois. Se, että meillä on ihmisten välissä keskimäärin enemmän puita kuin muillla eurooppalaisilla, ei tee meistä luonnonläheistä kansaa - päinvastoin. Asun piskuisella omakotitontilla metsässä, ja ihmetyttää että vaikka kohta jokatoisessa puussani on linnunpönttö, asukkaita riittää melkein jokaiseen - viirupöllökin 20 metrin päässä televisiosohvasta. Ympärillä silmänkantamattomiin jatkuvissa rääseiköissä on linnunäänin huutava puute vanhoista puista.

Pula on myös kunnon metsistä.

Pula on myös kunnon metsistä. Rääseikköä, pusikkoa ja heinikkoa kyllä riittää. Tänä kesänä lähialueellani kaadettiin metsä, jossa asui pohjantikka ja muita tikkoja. Raskaalla metsätraktorilla maahan ryllättiin syvät urat, kun pohja on soista. Luontopolun pitäisi kulkea tästä läpi. Kiukuttaa.

Tienpientareilta niitetään kesäkukat kesken kukinnan; lupiinit saavat kasvaa kaikessa rauhassa.