Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Tunnistusapua tarvitaan...

Havainto Kymenlaaksossa 16.8.2017. Tunnistusapua ollaan vailla... Vartalo+pää ~2 cm pitkä. Kuuluuko Suomen lajeihin?
Tarja-Kristiina

Sijainti

Javascript is required to view this map.

Kommentit

Tämä on ehkä sinusta vaikea

Tämä on ehkä sinusta vaikea pähkinä, mutta ei ehkä täällä vierailevien mielestä. Siirrä tämä Tunnista -kansioon, jotta mahdollisimman moni huomaisi tämän. Moderaattorit sitten siirtävät sen Vaikeisiin pähkinöihin ellei tietyssä ajassa tule varmaa tunnistusta. ;)

Muualla tullut tunnistus

Tunnista kansiossa tämä on, mutta nyt poistettu vaikeista pähkinöistä.

Facebook-hyönteisryhmässä tuli oheinen vastaus:
"On. Lienee jokin laajasta Ichneumonidae-heimon loispistiäisten lajeista."

Tunnistus

Minusta tämä on ihan selvä homma.koon vuoksi. Tämä on Amblyjoppa proteus. Isojen perhostoukkien loinen. Hyönteisammattilaiset haluavat 100% oikein,ennenkuin tunnistavat ja se ei aina onnistu kuvasta. Minulle riittää 99 %

Tunnistus

Ikänahikas: Suuren suuret kiitokset!