Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Kääpä kuolleen tammen rungolla

Taivassalo, luonnontilainen tammilehto. N. kahden metrin korkeudella, vanhan, ison pystyyn lahonneen tammen rungolla. Halkaisija n. 20 cm. Mikähän on nimeltään? Kuvan väri vastaa aitoa. Rikkikääpä kai olisi keltaisempi, ja häränkieli tummempi? Tämä oli ainoa laatuaa, vaikka vanhoja lahoja tammia oli alueella paljon.

Kommentit

Re:Kääpä kuolleen tammen rungolla

Kyllä tämä rikkikääpä on. Väri vaihtelee kasvun eri vaiheissa. Aluksi kalpean keltainen, kasvun edetessä jopa oranssin värinen. Vanhetessaan vaalenee ja lopulta muuttuu likaisen valkoiseksi jonka jälkeen se putoaa maahan.
Kopioi linkki osoiteriville ja katso.
https://karinkuvia.kuvat.fi/kuvat/K%C3%A4%C3%A4v%C3%A4t,+Polypores/Rikkik%C3%A4%C3%A4p%C3%A4,+Laetiporus+sulphureus/

Kiitos vastauksesta :)

Kiitos vastauksesta :)
Täytyy käydä myöhemmin katsomassa värin muuttumista.