Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Mikä sieni tai kääpä kynäjalavassa?

Mikä tämä päältä karvainen kääpä tai sieni on? Niitä kasvoi 2kpl, kumpikin eri kynäjalavassa. Paikka oli Vanajaveden rannassa Hattulassa 16.10.2017. Kynäjalavat kasvavat ryhmänä ja ovat melko vanhoja. Nämä käävät kasvoivat vanhoissa lahonneissa oksankohdissa. Tämä yksilö oli n. 2m korkeudella ja toinen kuvaamatta jäänyt yksilö tuplasti korkeammalla.

Sijainti

Javascript is required to view this map.

Kommentit

Re:Mikä sieni tai kääpä kynäjalavassa?

Lainaus uudesta kääpäkirjasta " Kartanokääpä: Isäntäpuut, vaahtera, saarni, jalava; elävien lehtipuiden oksansarvissa, joissa on usein onkaloaukko, myös kolhiintumissa, usein korkealla.
Valkolahottaja. Harvinainen, Ahvenanmaalla, etelärannikon vanhoissa puistoissa, Hämeenlinnan ympäristön kynäjalavissa, Näsijärven ympäristössä"

Toinen samannäköinen on Mehikääpä.

Kiitos!

Arvelinkin, että joku harvinaisuus on varmaan kyseessä kun "Sienet ja laho Helsingin puissa" opasvihko ei tuntenut tätä.

Sienet ja laho Helsingin puissa

kartanokääpä sivulla 56 :)

Siellähän se

No niinpäs on, pitääpä lukea opus huolellisemmin :)

Paikka

Missä ? Haluaisin käydä katsomassa.