Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Karhunputket kännykällä

Angelica sylvestris L., Hiihtolenkillä otin kuvan Lumia 920 kännykällä ja lähetin pilvikansioon. Käsittelin hiukan GIMP-kuvankäsittelyllä, että sain 2 Mt kokoon. Sitten tuli ongelma, kun yritin siirtää kuvaa toisaalle. USB-muistitikun kautta kannettavalta tietokoneelta tallennus JPG -muodossa se sitten onnistui. Kunpa oppisin vielä vastaamaan puheluihinkin. Jokseenkin kuurona olen antanut puolison hoitaa sen puolen. Hän vaihtoi juuri Nokiansa uuteen älypuhelimeen, eikä meinaa oppia käyttämään hipaisulaiitteen kuvakenäppäimia - entiseltä ammatiltaan konekirjoittaja. Kuvattu Somerolla 6.2.2018 klo 15.15.