Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

marraskuunkaktus - suurennos sininen,

Schlumbergera truncata (Haw.) Moran, on alkanut kukkia huhtikuun alussa lounaisikkunalla. Vedin oikeasta alakulmasta perspektiiviä leveämmäksi, niin että lipaston nurkka tuli pystysuoraksi - vedinkö liikaa? Kuvattu 6.4.2018 klo 10.16 Somerolla. Mistä johtuu, että kuva ilmenee napauttamalla suurennettuna sinisenä - kuvakoko?? - 1,8 Mt. Näkyykö muiden koneilla oikean? värisenä??

Kommentit

kaktus

Minulla ko kaktus kukkinut koko talven. Nyt viimeiset lakastumassa. Kuvassi ei värimuutoksia mun koneella. Vietkö kaktuksesi kesäksi ulos?

Re: kaktus

Meillä tämä on kesät pohjoisen puoleisella lasiverannalla. Kukinnan päätyttyä annetaan kuivua, kunnes näyttää nääntyvän - sitten vettä ja vähitellen ulkokukille tarkoitettua lannoiteliuosta. Kukkii useasti. Suurennuskuvan näkyminen sinisenä on lakannut minultakin nyt - kiitos kommentista!