Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Minkä linnun pesä ja munan kuoret?

Tällainen tuli viime vuoden elokuussa vastaan. Pesä siis maassa ja tyhjät kuoret pesässä. Munien koko (pituus) muistaakseni noin 5 cm. Kysymys siis, että minkä linnun pesä saattaisi olla kyseessä?

Sijainti

Javascript is required to view this map.

Kommentit

Teeren tai metson pesä

Munien värin ja koon perusteella näyttää teeren pesältä, poikaset ovat tästä pesästä kuoriutuneet. Kahlaaja ei tule kysymykseen, kun munia on ollut enemmän kuin neljä.

Kiitoksia. Pesä sijaitsi

Kiitoksia. Pesä sijaitsi kohtuu synkän metsän keskellä, joten voiko sillä perusteella päätellä, kumpi lintu on kyseessä? Onko niiden pesäpaikkojen välillä eroja?

Pesäpaikka

Metso on kyllä selkeästi sisemmällä metsässä pesivä lintu, teeri pesii usein myös peltojen laitamilla. Molemmat pesivät myös mielellään soiden lähellä ja hakkuuaukeilla pienen kuusen tai risukasan alla. Metson tyypillinen munamäärä on 6-7, teerellä pesässä munia on yleensä 7-10. Siitä on aikaa, kun olen viimeksi metson pesän nähnyt. Muistelisin, että metson munien pilkutus on hieman tiheämpi kuin teeren munien pilkutus, kyllä tämä on voinut olla myös metson pesä.

Kiitoksia kovasti!

Kiitoksia kovasti!