Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Onko kuvassa käärme?

Hei. Kävelin eilen metsätiellä ja näin tämmöisen makaamassa maassa. Jäin ihmettelemään mikä on. En ole *pistintä* nähnyt koskaan käärmeellä enkä suuta madolla. Osaisko joku kertoa mikä on? Otus oli tuossa kunnossa paikalle osuttuani.

Sijainti

Javascript is required to view this map.

Kommentit

Re: Onko kuvassa käärme?

Näyttää vaskitsalta. Eli meidän jalaton liskolajimme. Pudottanut "hännän" pään joskus ja kasvattanut uuden.

Kyllä tämä on Vipera berus

Kyllä tämä on Vipera berus (kyy), poikanen. Vakitsa on ruumiinrakenteeltaan matomaisempi: häntä, pää ja vatsa eivät erotu noin. Rantakäärmeellä on pitempi häntä.