Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Mikä naava?

Ikimetsän uumenista löytyy tämä naava katajan oksalta Topenginleijan luonnonsuojelualueelta.

Kommentit

Re: naava

Onkohan tuo naavaa ollenkaan? Valokuvasta katsottuna tuo näyttää koko maassa yleiseltä harmaalupolta (Bryoria capillaris). Tyypillinen harmaaluppo on hyvin kalpea, mutta sitä voi olla vaikea erottaa taigalupon (B. implexa) tai aarnilupon (B. nadvornikiana) vaaleista sekovarsista (Suomen jäkäläopas 2011, sivu 71)