Salolainen – Sipilä 100 – 0

Käyttäjän tepo kuva

Eduskunnan kyselytunnilla (11.10.2018) pääministeri Juha Sipilä paljasti, ettei hän tiedä, mikä on metsä. Metsähakkuista ja hiilinieluista puhuessaan Sipilä antoi piupaut kaiken maailman biodiversiteeteille.

Lyhyessä keskustelussa pääministeriltä kysyttiin ICPP:n ilmastoraportin mahdollisesti aiheuttamista muutoksista Suomen ilmastostrategiaan. Ja aikooko hallitus tehdä asiassa jotakin vielä tämän istuntokauden aikana?

”Suomen metsätalous on kestävää”, Sipilä niputti ajatuksena metsistä ja hakkuista. Espanjan ja Portugalin vierailunsa innoittamana hän esitti hiilinieluohjelmansa: ”Voisiko Suomessakin olla … metsitysohjelma, jossa voisimme lisätä metsien pinta-alaa istuttamalla uutta metsää.”

Pääministeri ei näe metsää puilta! Eikä sitä ole nähnyt hänen Sancho Panzansakaan.

Onneksi pääministerin metsäkäsitystä kansanedustaja Pertti Salolainen pääsi oikomaan: ”Suomessa on paljon puuta, mutta yhä vähemmän metsää.” Salolainen muistutti Nagoyan sopimuksen [YK:n biodiversiteettisopimus 2010. Tuli voimaan Suomessa 1.9.2016.] velvoitteista. ”Tekin puhutte nyt puiden istuttamisesta. Ei siitä mitään metsää tule. Siitä tulee puupeltoa. Se ei ole mitään metsää, eikä biodiversiteetin kannalta hyvä.”

Terho Poutanen 21.10.2018