Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Kumma havun näköinen kasvi

Hei!

Tuollaista kasvillisuutta olen nyt tänä kesänä nähnyt Örön saarella ja Teijon kirkon vieressä. Enkä taaskaan netistä löydä vastaavaa kukkaa. Kukka on tuossa kasvissa ollut tuon nyt mustan varren päässä.
Örössä oli vielä vähän siitä jäljellä, Teijossa ei viime viikolla muuta kuin tuo musta varsi vaan. Mutta kukka siinä on ollut.
Havun näköinen on, mutta ihan pehmeä eikä kasva kuin pari-kolmekymmentä senttiä korkeaksi.
Ja tulee tiheä kasvusto ihan.
Ei kai tuo mikään sammalkaan ole. Kun varren katkaisee, sieltä pursuaa valkoista nestettä. Ihan kuin joistain syötävistä sienistä.

Sieltä varmaan saan vastauksen. Meitä on muutama ihminen sitä vailla.
Kiitos etukäteen.

Kommentit

Re: Kumma havun näköinen kasvi

Euphorbia cyparissias, tarhatyräkki.

Kiitokset vastauksesta!

Kiitokset vastauksesta!