Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Toukohärka, mutta mikä laji?

Kuvasin kesämökiltämme Korpilahdelta ruohonleikkuun jälkeen toukohärän. Mahtaako kuvassa olla sinitoukohärkä? tt: Heikki Mahlamäki, Teuva

Kommentit

Olisimme kysymässä kuvaasi

Olisimme kysymässä kuvaasi sinitoukohärkä-artikkeliin luonnossa netin sivuille. Artikkelin yhteyteen tulee maininta kuvanottajasta. Kuva osallistuisi myös samalla Suomi Kuvaa -valokuvauskilpailuun. Kuvan ja muut vastaavat kuvat voi lähettää osoitteeseen: luonnossanet@gmail.com

Nyt voi verrata toiseen sinitoukohärkä -kuvaan

Tähän galleriaan on tullut toinen hieno ja havainnollinen kuva sinitoukohäristä. Taitaa tosiaan olla tämäkin sinitoukohärkä. Ja sen vaan sanon, että tämä kuva on todella hieno; selkeä asetelma ja hyönteinen on kiinnostavan näköinen (kuin jostain tieteiselokuvasta).   

Todennäköisesti.

Todennäköisesti. Isotoukohärkää ei lähteiden mukaan ole tavattu Suomesta pitkiin aikoihin. Samanmoiselta näyttää kuin kuvaamani kaverukset.