Valokuvia rakkaudesta luontoon

Käyttäjän Tuntematon kuva

Elämä vs. Kuolema -kilpailu on päättynyt ja voittajat on valittu ja arvottu. Huhtikuun alussa alkaa uusi kilpailu, joka kantaa nimeä Rakkaudesta luontoon. Kilpailu jatkuu aina juhannukseen asti.

Elämä vs. Kuolema -galleria keräsi yli 300 otosta 54 eri kuvaajalta. Vastaavasti aiheen lähestyminen oli monipuolista ja monimuotoista. Jotkut päättivät valita konkreettisemman otsikon käsittelyn ja joidenkin kuvissa symboliikka saattoi olla syvemmällä piilossa. Vanhojen tapojen mukaisesti galleria jää käyttöön kuvagallerioiden listaukseen, ja siihen voi kilpailun päätyttyäkin lisätä teeman mukaisia kuvia.

Pääpalkinnon, eli erikoisopastuksen Luonnontieteellisen museoon uusiin näyttelyihin, jakoi Suomen luonnon kuvatoimittaja Juha Kauppinen. Hänen suosikkikuvansa oli Nälkä, joten pääpalkinto lähtee nimimerkille kinde. Juha perusteli valintaansa seuraavasti: "Kuvaaja oli nähnyt jotain kiinnostavaa ja vanginnut sen kamerallaan. Kuvan sommittelu on kohdallaan ja valaistus oivallinen. Aihe sopii oivallisesti kilpailun teemaan. Se osoittaa, kuinka voimakas ja aggressiivinen elämä voi aiheuttaa kuolemaa. Kuvaaja on mennyt riittävän lähelle ja saanut melko yksinkertaisin keinoin dramaattisen kuvan."

Kunniamaininnan sai Soilen kuva sammakonjäljistä lumessa. (Linkki on Jäljet ja jätökset -galleriaan, jossa on myös kuvasta syntynyt keskustelu.) Kuvaaja on dokumentoinut hienon ja harvinaisen tilanteen. Kuvan arvo nouseekin siitä, että se on dokumentti tapahtuneesta. Teknisen puolen ja sommittelun hiomisella kuvasta tulisi myös taiteellisesti korkeatasoinen luontokuva. Yleisesti ottaen Juhalla oli ohje kilpailuun osallistuville: "Luontokuvaajan tehtävänä on mennä riittävän lähelle ja riisua pois kaikki turha. Jos näette hienon ilmiön tai tilanteen, keskittykää kuvassanne siihen."

Lisäksi kaikkien osallistuneiden kesken arvottiin kaksi palkintoa. Gugi voitti Suomen luonnonsuojeluliiton 70-vuotishistoriikin Laulujoutsenen perintö. Suomen luonnon vuosikerta meni pajuluhdalle. (Voittajiin otetaan yhteyttä heti, kun sähköpostiohjelmani toimii :)

Uusi kilpailu käynnistyy jälleen huhtikuun alussa otsikolla Rakkaudesta luontoon . Galleriaan voi lisätä kuvia, jotka kertovat jotain ihmisten luontosuhteesta. Kuvat voivat olla niin koskettavia luontokohteita, joilla on jotain henkilökohtaista merkitystä kuin muitakin tilanteita tai paikkoja, joissa tulee esille kuinka luontoa voi rakastaa. Kilpailu on saanut nimensä Suomen luonnonsuojeluliiton 70-vuotisjuhlavuoden sloganista.

Kommentit

ONNITTELUT

kindelle ja Soilelle!

onnea, onnea

onnea onnea kinde ja soile - kuvat sen ansaitsevat!

Onnittelut.

Hienoista ja erikoisista kuvista ansaitut onnittelut molemmille.

T. ippitiilia

♥ Onnittelut!

Palkituille luontoystäville.

KIITOS !!

Vaude voittaahan näitä valokuvauskilpailujakin joskus
Kiitos onnitteluista. T Kinde