Oravan ruoka

Onko oikein antaa Oravalle kuivaa näkkileipää ? Onko se liian suolaista ? Muuta huomioitavaa ? PS: Kyseessä on "Pieni Pyöreä Seesami"-näkkäri.

Kommentit

Kurren ilme

Veikeä ilme oravalla!

Oravanruokaa

Eihän suola varmaan ole hyväksi oravalle, mutta jos sitä näkkileipää ei kovin runsaasti oravalle anna niin ei se varmaan ole vaaraksi. Uskoisin että kyllä orava itse tietää mitä sen on sopivaa syödä

Tietääkö eläin itse mikä ravinto sille sopii?

Minna tuossa arvelee, että orava tietää, mikä sille sopii syötäväksi. Uskon minäkin, vaikken varmasti tiedä, että näin todella pääsääntöisesti on. Mutta: olen ymmärtänyt, että esimerkiksi siileille perinteisesti tarjottu maito ei ole hyvää piikkipallon masulle, mutta silti ne sitä lipittävät. Ääriesimerkkinä tästä, että eläimet eivät tiedä, mitä suuhunsa laittavat olkoon kaljapullon korkkiin takavuosina tukehtunut Töölönlahden legendaarinen Rudolf (kyhmyjoutsen). Olisiko niin, että eläinlajille kyllä selviää ajan myötä, mikä sille sopii ravinnoksi (noin niin kuin evoluution hengessä), mutta yksittäisille eläinyksilölle se ei ole ihan yhtä selvää. Näkkäri kurrelle on varmaankin ok.      

missä määrin eläimet tiedostavat ravinnonhankinnassa?

luontoillan puhelintiimin keskuudessa tuli eilen keskustelua jännästä kysymyksestä: osaako orava olla etsimättä pesäpoikasia, kun niiden aika ei ole? siis toisin sanoen, tietääkö orava jotenkin koska on pikkulinturavinnon sesonkiaika ja että erityisesti nyt kannattaa vierailla lintujen pesillä? onko kyseessä jonkinlainen vuodenkautinen ajastus, vai käykö orava säännöllisesti mahdollisilla pesillä ja kun se joskus löytää jotain, se etsii tarmokkaammin?

oravat rakastaa

oravat rakastaa pähkinöitä...siis suolattomia maapähkinöitä..ja sit ne tykkää hirmusesti jyrsijöitten siemen sekotuxista,oon ruokkinu oravia puoltoista vuotta ja tietty vettä pittää olla..hoijin viime kesän rampaa oravan poikasta ja hyvin pärjättiin..ja näkkäriä voi antaa ihan huoletta..ja vesimelonistakin meän osku tykkäs..