Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Rakkautta 2 ( jatko hiirelle )

Jatkan tuota hiirikeskustelua tämän kuvan myötä.

Pitäisikö nyt harkita myös tinttien hävittämistä? Ne kolisuttavat jopa täällä ikkunapeltilautoja, vetelevät lautojen alta jotain taloon rakennettua eristettä pesäänsä. Tekevät jopa pesänsä katolle, siis myös likaavat.

Silloin kun rakensimme sinne metsän keskelle, niin emme heti kerinneet laudoittaa ikkunan ympäristöjä. Tintit alkoivat heti nokkia hajalle ikkunan tiivisteet. Siis tuhosivat rakennusta. Pesivät ullakolla, poikaset kurkkivat pesäaukosta käänsivät peppunsa ulkopuolelle ja kakkivat pihaani.. HIRVEÄÄ, eikö totta? tuli bakteereita ja silti pysyttiin terveinä.

Samoin ullakolla pesi västiräkki, sekin rapisi siellä ja kakki.

Siis, hei haloo!

Haluankin kysyä, miksi toinen luonnoneläin pihalla on suotavampi kuin toinen? Toinen on saastaa ja toinen ruokitaan? Eikö kaikki kuitenkin jollain mielellä ole tuonne ulos tarkoitettu, hiiret petolintujen, kettujen, susien ravinnoksi. Tintit samoin, ja rotatkin.

Miksi vain ihminen on niin itsekäs ettei HÄNEN pesäänsä saa tuhota edes hyttysentekeleen vertaa, häntä ei saa häiritä mikään ulkopuolinen.

Jos nyt kuukahdan johonkin pahaan sairauteen jonka saan tuosta pihani pienestä hiirulaisesta, niin perun nämä kysymykset.

Kommentit

en minäkään

en minäkään ole mikään "siivousintoilija" - mutta tintit eivät hyppele ruokapöydälläni ja ruokakomerossani (kuten hiiret) , enkä minä syö katolta tai pihamaalta maankamaralta

ihminen ei suinkaan ole ainoa, joka itsekkäästi "puhdistaa" ympäristöään - kaikki eläimet tekevät niin , kyllä ne pitävät omat reviirinsä "puhtaina" - kilpailu on luonnossa kova ja säälimätöntä - ja jopa samassa linnunpesässä olevat poikaset saattavat tipauttaa pois heikon poikasen tai nokkia sen hengiltä - luonto ei tunne sääliä