Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Mikähän juotikas?

Kivellä veden alla, kuvauspaikkana Päijänne Jämsän korkeudella (kesällä). Kyseisestä rantavedestä löytyy myös kokonaan mustia juotikkaita joilla ei ole vaaleita pilkkuja kuten kuvan kaverilla, lienevät hevosjuotikkaita? Tuollaisen olen nähnyt vain kerran, mustia enemmän.

Kommentit

sorsajuotikas

Arvelen että kyseessä on sorsajuotikas Theromyzon tessulatum. Se voi kasvaa lähes 10 cm pitkäksi, väriltään vihertävä-rusehtava, selässä tai reunoissa vaaleita pilkkuja. Tämä laji imee verta vesilintujen nenäontelosta tai silmistä. Ei ole kovin harvinainen.