Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Niinpä, vaikeaa on:)

Sittenkun sitä kerrankin luulee saavansa kivan kuvan, niin linnuista puuttuu puolet:)

Kommentit

Sitä se kuvaus on...

Ihan liian tuttua mullekin.

Varsinkin jos pitää ottaa kuva kovalla kiireellä niin kuvasta joko puuttuu osa tai kohde on lähtenyt huitsin nevadaan ennenkuin olen kaivanut kameran edes esiin...

Kuvaajan elämän ei kuulukaan olla helppoa, kun sitten joskus saa sen "nappikuvan" niin tunne on tosi upea! :))

Tässä joutsenet tervehtivät toisiaan ystävällisesti..vois ajatella että rajais kuvan kaulasta ylöspäin ja myös yläosasta ja sivuilta pois.
Kuva näyttäisi silloin "tahallaan" otetulta jossa on haluttu kuvaan vain joutsenten komeat kaulat ja päät.
Kannattaa kokeilla erilaisia tiukempia rajauksia niin kuva ei näytä vahingolta.

-Marita-

Kiitos vinkistä:)

Täytyy kokeilla näitä neuvoja kun ehtii värkätä näiden kuvien kanssa. Luontokuvauksen hyviä puolia mielestäni on se, että vaikka kuva olisi kuinka epäonnistunut mutta kohde on upea niin kuvakin on silloin upea:) No, tällä yritän osittain selitellä laiskuuttani opetella käyttämään kuvankäsittelyohjelmia. Jokatapauksessa tältä palstalta saa niin hyviä neuvoja että eiköhän sen kamerankin kanssa jossain vaiheessa pääse sinuiksi. Onko se vain harhainen illuusio, että mitä parempi/kallimpi kamera niin sitä helpompi kuvata? Todellisuudessa mitä hienompi laite, sitä monimutkaisempi?

-Kylvetin-

Kyllä totuus on

että mitä monimutkaisempi kamera sitä tärkeämpää on osata kuvata oikein.

Pokkari on helppo, hyvä ja kohtalaisen halpa ratkaisu silloin kun kuvaa ihan tavallisia kohteita eikä tarvitse kovin isoja kuvia. Normaali kymppikuvakoko ja sitä isompikin tulee kyllä pokkarilla ihan yhtä hyvä kun järjestelmälläkin.
Totuus on sekin että pokkari on aina valmiiina ja sen kanssa on helppo kulkea, järkkärin kanssa metsässä on paljon vaikeampaa. Jos se on esillä saa varoa ettei kolhi sitä mihinkään ja jos sen pitää laukussa niin sitä ei ihan äkkiä saa sieltä esiin.
Kerran upea hirvi juoksi ihan läheltä...se oli jo kaukana ennenkuin sain kameran esille. Pokkarilla ehkä olisin ehtinyt.

Ainakin mun 20 tuuman näytölläni myös vanhat pokkarikuvani näyttää ihan hyviltä.

On tosiaan ihan täyttä harhaa se että mitä kalliimpi kamera sen helpompi kuvata.
Sanoisin että se on enemmänkin päinvastoin.
Ne jotka ostaa pokkarin jälkeen ekan järjestelmän usein pettyvät siihen että kuvat ovakin ihan samanlaisia..sitä ikävä totuutta ei ihan helposti myönnä edes itselleen:))
Pitää muistaa se että mikään kamera ei ota kuvaa itsekseen aina siellä on takana ihminen joka säätää kameran ja katsoo kohteen ja valon ym.ym. ..oli kamera sitten täysautomaatilla tai ei.

Vasta sitten jos aletaan kuvata ihan tosissaan ja halutaan nähdä paljon vaivaa kuvien eteen on järjestelmä parempi vaihtoehto. Silloin pitää osata myös kuvankäsittely, ei järkkärilläkään saa sellaisia kuvia joita ei ikinä tarvitsis parannella.

Vasta todellisen ammattikuvaajan kannattaa ostaa mahdottoman kalliit vehkeet.
Pitkä putki on teoriassa ihan hyvä ajatus...mutta sitten saa raahata mukanaan jalustaa ja kamera putkineen painaa ihan mahdottomasti!
Siinä äkkiä menee ilo vaellella metsissä kun hiki päässä raahaa painavia ja hankalia vehkeitä mukanaan.

Joten kyllä hyvä pokkari on kätevä vaihtoehto ja sitten JOS huomaa että innostuu tosissaan kuvaamiseen niin kannattaa hankkia hyvä ja edullinen järjestelmäkamera ja opetella sen käyttö.
Ainakin Canonilta ja Nikonilta löytyy hyviä ja kohtalaisen halpoja järkkäreitä.
Hyvä merkki on yleensä aika turvallinen vaihtoehto.

-Marita-

fienpix

pokkarilla aloitin, Hyviä.teknisesti kuvia sain.jopa lähikuvat onnistui,Nälkä kasvaa, nyt järkkäri. J a AINA kaulassa VALMIINA,ps,,sittenkin tilanteet karkaa...