Rakastettava tämäkin? 2

tämä ei kuitenkaan ole rakastettava tulokas, kuten edellä! - vai mitä?

tämä löytyi "keskeltä mettää", sähkölinjan alta, metsään jätetyn sohvan lähistöltä (josta kuva toisessa osiossa) - vieressä oli ainakin kolme kuivunutta kukkavartta viime vuodelta

Iisalmi 8.6.08

Kommentit

meillä tätä kasvaa "aidan

meillä tätä kasvaa "aidan toisella puolella", on kasvanut jo vuosia. käydään vaan katkomassa kukinnat ettei se pääse leviämään pihan puolelle. Ja siellä se on pysynytkin, aidan toisella puolella, eikä ole sielläkään levinnyt minnekään. Hyvä peitekasvi.

Jättiukonputki ...

ei ole missään tapauksessa "hyvä maanpeitekasvi", vaan erittäin vaarallinen tulokas. Ympäristöministeriö on käynnistämässä lopultakin kampanjan tulokkaita vastaan ja jättiukonputki on kaikkein vaarallisin. Esiintymispaikoista on syytä raportoida kunnan/kaupungin puutarhaosastolla tai ympäristölautakuntaan.
Jos suomalaista luontoa rakastaa, jättiputken hävittää. Täällä Kuopiossa kaupungin viranomaiset ovat ottaneet jättiukonputken tosissaan. Esiintymispaikat käydään läpi säännöllisesti. Tämän aamuisella pyöräretkellä pistäydyin yhdellä, johon oli muutama taimi noussut. Hävitetty oli kaikki.
Kun jättiukonputki ehtii kerran siementämään, taimia saattaa nousta vielä viisikin vuotta, vaikka kukkiminen estettäisiin.

niin

ja sehän leviää myös juuriensa kautta... yksi vihaa variksia, toinen naakkoja, kolmas rottia, neljäs roskapuu pajua, viides
ties mitä.

On kysymys ...

todella toisen suuruusluokan asiasta. Ellei vastatoimia käynnistetä todella massiivisesti, ollaan pian samassa asemassa kuin Saksassa, Ranskassa ja monessa muussa maassa. Mm. Englannissa on entisiä hyviä kalastusjokia, joilla rannalta kalastaminen on täysin estynyt rannoille kasvaneiden metrien korkuisten jättiputkien takia.
Cozzilla lienee tiedossa, että kun kasvia koskettelee auringon paisteessa, se aiheuttaa todella vakavan rakkulaisen ihoreaktion.

kyllä

olen tietoinen asiasta, olen itse hyvin allerginen, ja lisäksi olen vastuuton neljän pienen lapsen äiti joka antaa ukonputken kasvaa aidan takana jossa kukaan ei koskaan liiku. (paitsi niitä kukintoja tuhoamassa, hyvin suojautuneena)

Jos se kasvi ...

on joskus kukkinut, kasvia on varttumassa ympäristössä ja kukkivat aikanaan. Niityille ja ojien varsiin karannutta kasvia on todella vaikea hävittää. Kasvista kannattaisi mainita maanomistajalle, jotta hän ryhtyisi toimiin sen hävittämiseksi.

ikävä kyllä se kasvaa

ikävä kyllä se kasvaa ihan omalla tontilla.

Huonoja kokemuksia mokomasta kasvista

Sain ikuisen allergian kun menin kitkemään tätä vihulaista pois pihasta muutama vuosi sitten.
Kädet tulivat täyteen ihottumaa ja turposivat lähes kaksinkertaiseksi ja poltti niin maan perusteellisesti...

Sen jälkeen olen saanut ihottumaan muistakin kasveista. Oireet ovat ihan samanlaiset. Polttelua, punaista ihottumaa ja käsien turpoamista.

-Marita-

Kun on ...

neljän pienen lapsen äiti, sitä suuremmalla syyllä kannattaisi pelätä sitä mahdollisuutta, että lähimetsät ja tien varret ovat jonkin ajan kuluttua kasvia täynnään. Sattuu vaikka jokin este varsien katkomiselle, kasvi muodostaa siemeniä ja peli on sen kylän osalta menetetty. Leviämispisteitä on valitettavasti joka puolella Suomea, ja kasvin leviämistä ei voi estää muuten kuin että ihmiset ottaisivat selvää ja tekisivät jokainen osuutensa.