Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Kesällä pieni on kaunista!

Käyttäjän Tuntematon kuva

Tämän viikon ajan voi vielä osallistua Rakkaudesta luontoon -kisaan. Kilpailuaika loppuu sunnuntaina. Kesälomien vuoksi valitettavasti palkintoja ei saada heti jaettua, mutta ei hätää, kyllä nekin aikanaan jaetaan.

Elämä vs. kuolema -kilpailun voittaja kinde pääsi toukokuun lopussa kierrokselle Luonnontieteelliseen museoon. Kierroksesta voi lukea uusimmasta Luonnonsuojelija-lehdestä. Niille, joille lehti ei tule kotiin, löytyy lehden pdf-versio täältä ja jäseneksi liittymisen ohjeet täältä.

Uuden kilpailun nimi on "Pieni on kaunista". Tämä kisa jatkuu syyskuun loppuun asti ja tämän ajan voikin tutkia läheltä mitä kaikkea kaunista ja yllättävää kesäluonnosta löytyy. Tällä kertaa myös kiinnitetään huomiota kuvien tekniseen laatuun: makrokuvaus ei ole helpoin harrastus, mutta kuitenkin yllättävyydessään palkitsevaa.

Toivottavasti kuvissa ilmenee oivallusta ja vapautunutta löytöretkeilyä. Kamera kannattaa osoittaa myös sinne, josta ei luulisi löytyvän mitään erityistä. Luonto osaa yllättää! Luvassa on myös laadukkaita palkintoja, mutta niistä lisää myöhemmin.

Kommentit

Kilpailut

En mistään löydä tietoa siitä, mitä kilpailukuvalta vaaditaan. Pitääkö kuvan olla otettu kilpailun aikana?

Hyvä kysymys.

Olisi tietenkin hyvä tietää myös se, saako kuva olla osasuurennos, käsitelty ja miten?
Jos nyt saavat kipailla vain ne joilla on huippukamerat ja obektiivit, niin se on väärin, ainakin mielestäni.
Luontokuvaushan pitäisi olla hauskaa ja innostavaa, ja kilpailut tällä foorumilla " leikkimielisiä ".

tähän mennessä

tähän mennessä kilpailukuvan rajoitteita on ainoastaan ollut se, että se on laitettu kilpailugalleriaan kilpailuaikana - kuvausajankohdalla ei niinkään väliä - ja että käyttäjällä on tekijänoikeudet kuvaan.

kuten mainittu, kilpailut ovat olleet leikkimielisiä, joten mitään suuria rajoituksia kuvien suhteen ei ole asetettu. useastihan myös palkintoja jaetaan arpomalla ja vain tietyissä tapauksissa "raati" valitsee parhaan kuvan. tässä kilpailussa saamme pääpalkinnon lintuvarusteelta, ja luultavasti tulemme jakamaan tämän raadin suosikille ja pari muuta palkintoa arvotaan kaikkien kuvia lähettäneiden kesken.

epäilemättä raadin mielessä ovat palkittavan kuvan suhteen perinteiset luontokuvan hyveet. rankasti käsitelty kuva ei palkintoa luultavastikaan saa. kuvan koko on tällä hetkellä sivustolla 500x500 pikseliä (joskin tuo tullee jossain vaiheessa muuttumaan isommaksi, monien iloksi :)

leikkimielisyyttä ei voi kuitenkaan kilpailujen suhteen liikaa korostaa. kilpailujen merkitys on ennemminkin kerätä aina tietystä teemasta kuvia kuin laittaa kuvia paremmuusjärjestykseen!

luonto on tärkeintä

Minä harrastin ensin luontoretkeilyä ja lintujen bongausta ennen kuin kuvaan astui kamera ja kuvaaminen. Kuvia tulee räpsittyä kun eteen tulee jotakin mielenkiintoista. Välillä kannattaa mennä maahan makaamaan ja katsella maailmaa vaikka muurahaisen näkökulmasta.

Tästä palstasta olen tykännyt juuri siksi, ettei täällä ruodita kuvien tekniikkaa, valotusta, terävyysalueiden pieleen menoa, sommittelua yms ja eikä varsinkaan kilpailla sillä, kenellä on kalleimat ja parhaat kuvausvälineet. Kivan luontohavainnon voi ikuistaa pokkarillakin. Keväällä oli mielenkiintoista seurata eri puolilla Suomea asuvien luontohavaintoja: kun meillä täällä Etelä-Karjalassa kukkivat valkovuokot niin Utsjoella pyrytti.

Minä en edes aluksi huomannut, että täällä käydään myös jonkinmoisia kuvakilpailuja enkä usko, että kukaan palkintojen toivossa kuviaan esiin laittaa.

Amerikkalainen kuuluisa valokuvaaja Nan Goldin totesi, että on olemassa kahdenlaisia valokuvaajia: niitä, jotka haluavat valokuvan avulla kertoa valokuvauksesta ja niitä, jotka haluavat valokuvan avulla kertoa jostakin muusta. Uskon, että tällä pastalla kaikki kuvaajat kertovat kuvillaan "jostakin muusta" eli luonnosta ja sen ihmeellisyyksistä.

Ainoa asia mikä välillä harmittaa on se, että kuvia tulee päivän aikana semmoinen määrä, että tulee katsottua vain ihan uusimmat kuvat ja suurin osa jää katsomatta.

Ehdotin joskus kuvien

rajoittamista vaikka kolmeen kuvaan päivässä samalta kuvaajalta.

Sain kylmää vettä niskaani ja parilta käyttäjältä haukkumiset siitä että minäkö vain saisin laittaa kuviani esiin ja mikäs mikä olen sääntöjä laatimaan ja olenko muka parempi kuvaaja kuin muut ym. ym..
Enpä juuri nykyään enää laita tänne kuvia ja jos laitankin niin hyvin harvoin saan niistä palautetta:)
Enkä enää periaatteesta laita tänne erikoisemman hyviä kuvia, karsin ne aika tarkkaan mahdollisimman tavallisiksi ja mitäänsanomattomisksi versioiksi.
EN ole ylimielinen ammattilainen kuten joku joskus väläytteli, eikä minusta koskaan sellaista tulekaan!
Kuvaan nykyään paljon erilaisia asioita, vähemmän enää luontoa.

Täällä on todellakin ongelmana se, että joku laittaan 5-10 kuvaa peräkkäin samaan osioon, jolloin kaikki muut kuvat katovat pois näkyviltä. Mielestäni se ei ole muiden käyttäjien kunnioittamista.

Lähes kaikilla kuvapalstoilla on rajoitus paljonko kuvia saa kerralla ladata foorumille.
Täällä on monta osa-aluetta ja niinpä se joka haluaa laittaa monta kuvaa kerrallaan vosi käyttää eri osioita hyväkseen. Silloin yhdestä osiosta ei tule pelkästään yhden kuvaajan näyttelyä.
"Sorsa ui" ,"sorsa sukeltaa", "sorsa syö", "sorsa kaislikossa", "sorsa kaislikon reunalla", "sorsa toisen sorsan kanssa"...ym.ym...joskus tuntuu että loputttomiin..Sen jälkeen en enään ehdi enkä jaksakaan katsoa mitä on ollut näitä kuvia ennen olevilla sivuilla.

Itse yritän aina laittaa vain yhden kuvan kerrallaan ja jos laitan enemmän niin ne ovat kyllä eri osioissa. Ja yleensä kun parin tunnin kuluttua katson palstan niin kuvaani ei näy enää missään, se on kadonnut jonnekin muutaman sivun taakse:)

Katson tällä yhden kuvan lataamisellani kunnioittavani myös teidän muiden ottamia luontokuvia.
Koska niitä on mielenkiintoista katsella ja aina oppii jotain uutta.

Olen ilmeisesti palstan "musta lammas" liian jyrkkine mielipiteineni, ja sen takia herneen saa vetää nenuunsa ken tykkää, siihen olen tottunut eikä se vie minulta yöunia:)

-Marita-

onhan niitä sorsakuvia

innostunut laittamaan liikaakin ,minun kuvat vielä huonolaatuisia nyt ei suostu ottamaan edes yhtäkään,taitaa karsiatämmöisen aloittelevan pois.

Anittalle

kiitos lohdullisista sanoistasi! Mutta ihan oikeasti voisi hillitä tuota kuvien laittoa...

Kuvien määrä

Hei,

Ei tällaiset uudet käyttäjät voi mistään tietää, että vanhat käyttäjät suuttuvat, jos laittaa monta kuvaa samana päivänä. Mutta otan huomatuksesta onkeeni.

Ei vika ole

ainakaan kuvissa. Jonkun kuvan lähetys ei onnistu millään, ja vähän myöhemmin taas onnistuu. Kokeilin äsken lähettää kuvaa, jonka lähetys oli aikaisemmin onnistunut, nyt ei onnistunut. Joten vika on kyllä ohjelmistopuolella.

Olen itse työskennellyt aikoinani vuosia ohjelmistosuunnitteleijana, ja tiedän kyllä millaista neulan etsimistä neulasuovasta tällaisen vian etsiminen on. Ei todella käy kateeksi !!!

Kärsivällisyyttä vain kaikki. Jos kuvien lähettäminen ei onnistu, niin parasta vain lähteä ulos katselemaan uusia kuvakulmia, ja kokeilla myöhemmin uudestaan :)

Ei kannata suuttua

ehdotuksestani.

Esimerkiksi aukealla joka on kohtalaisen iso kuvafoorumi saa laittaa yhden kuvan KUUKAUDESSA!

Täällä sellainen hiljentäis palstan täysin, en tiedä paljonko käyttäjiä tällä hetkellä on. Kun itse alunperin tulin palstalle ihan sen alkumetreillä niin kuvia tuli muutama päivässä eikä kuvaajiakaan kovin montaa ollut.
Niistä ajoista tämä palsta on piristynyt kiitettävästi ja mahdollisimman monta käyttäjää on aina hyväksi palstalle.

Silloin on aina pakko ottaa joitain rajoituksia käyttöön.
Palsta elää ja muuttuu käyttäjiensä mukaan, ja rajoitukset ovat paikallaan silloin kun tuntuu siltä että vanha systeemi ei enää palvele tarkoitustaan.

Liian moni mielenkiintoinen kuva jää huomaamatta ja se ei ole hyväksi kenellekään.

Annie..ehdotuksesi on hyvä mutta vika on jossain muussa koska on valitettu että edes kuvan nimen vaihto ei auta asiaa.
Kuvissa on sisäiset tiedostot joita ei pysty muuttamaan ja vika löytyy varmaan jostain sieltä.....

-Marita-

Sepolle

Kuka muu on laittanut sivustolle savolaisen kengurun? Tai viirupöllön? Villieläinten "metsästäjänä" ja muutenkin, jatkahan vaan kuvien laittelua.

samaa mieltä

Minusta Maritan ehdotus kolmesta kuvasta/kuvaaja/päivä on hyvä.

SAMOIN

ei kuulosta ollenkaan pahalta, "ahneuksissaan" syylistynyt minäkin laittamaan paljon kuvia, kuitenkin" omalle" mtv3 sivulle saan laittaa liki 3000 kuvaa/kk,näihän se...kohtuuus kaikessa ...kerjätessäkin :))

Ohjelma

tuntuu olevan sitä mieltä, että yksi kuva per päivä riittäköön, useampaa ei suostu ottamaan vastaan, eikä tässä viitsi tuntikausia yrittää :(

ei näytä

ottavan tälläisen huonomman ja aloittelevan ollenkaan, yritin illalla yhtä ja nyt taas mutta ei onnista, en tiedä pitäisikö olla parempia kuvia.

täällä myös

tökkii. Yritin monasti laittaa kuvan, ei mennyt. Minulla sensuuri taitaa ollakin ihan tarpeellinen. Pyydän anteeksi, jos olen laittanut liikaa räpellyksiäni sivustolle. Sitä joskus innostuu liikaa näiden luonnon ihmeiden kanssa...

Älä Irma

turhaan pyytele anteeksi, että olet laittanut sivustolle hienoja kuvia. Sinulla on kadehtittava kyky ottaa tavallisestakin aiheesta mielenkiintoisia kuvia :)

Kuvien määrä

Ehdotin jo talvella, että kuviin voisi laittaa alihakemistot, jossa sitten olisi samaan aiheeseen liittyviä kuvia. Varsinkin tunnistettaessa olisi useampi kuva tarpeen, mutta ei niitä viitsi montaa laittaa, kun sama aihe ei kuitenkaan kaikkia kiinnosta.
Olisiko tällainen ohjelmistoteknisesti mahdollista, vaikka siinä vaiheessa, kun kuvien koko mahdollisesti suurenee ?

Minulla ei ole ollut

ongelmia kuvien lataamisen kanssa.

Ne muutamat joita olen laittanut on kyllä tulleet palstalle ihan normaalisti.
Pakkaan kuvan valmiiksi tähän 500 pixelin kokoon.

Mietin mikä ongelma vois olla että kuvaa ei saa ladattua tänne, vika on tullut edellisen päivityksen jälkeen, joten jotain meni siinä pieleen.

Ylläpidon kannattaa tarkistaa tarkkaan mitä kaikkea muutoksia tehtiin, jossain on sulku joka estää tiettyjen kuvatiedostojen lataamisen.

Näitä ongelmia tulee väkisinkin kun ohjelmat monimutkaistuvat.
Siitä ei voi syyttää ylläpitoa, ei sitä kukaan ole tahallaan tehnyt.
Vian etsiminen ei ole ollenkaan niin helppoa kuin luulisi. Se on vähän kuin etsisi neulaa heinäkasasta...

Ja uskoisin että tälläkin palstalla ylläpito tekee työtä vapaaehtoistyönä, oman työnsä ja vapaa-aikansa ohessa.
Niin ainakin muilla palstoilla on käytäntönä.

-Marita-

vaihtakaa kuvatiedoston nimi

Olen ollut huomaavinani, että sivustolle ei voi ladata kuvaa, jos samanniminen kuvatiedosto on ladattu sinne aiemmin. Eli jos kuvan nimeksi laittaa sammakko eikä kuva lataudu, kannattaa kuvan nimeksi vaihtaa vaikka sam98765Z eli jotain sellaista, mitä ei ole vielä käytetty. Yritin ladata kuvaa monta kertaa, ei onnistunut, mutta kuvan tiedostonimen vaihtamisen jälkeen onnistui.

mielipiteitä?

keskustelu lähti vähän omituiseen paikkaan. yritin saada siirrettyä keskustelua omalle foorumilleen pois tämän blogin alta, mutta koska se ei näytä olevan yksinkertaista, päätin etten riskeeraa hyvien kommenttien menettämistä.

mutta: hyvä että tämä keskustelu käydään nyt kunnolla. sanokaa rohkeasti mielipiteenne siitä että pitäisikö kuvien määrää rajoittaa. tässä kuussa päivittäin on tullut 20-40 kuvaa, joka ei mielestäni ole kauhean suuri määrä. teknisestä puolesta tiedän sen verran, että kokonaismäärää voi rajoittaa. galleriakohtaisesta rajoittamisesta en tähän hätään osaa sanoa, onko se mahdollista

rajoittamisen hyvä puoli olisi siinä, että silloin tavallaan sosiaalinen kontrolli siirtyisi ylläpidon määräysvallan alle. tämän avulla selvittäisiin siitä, ettei säännöllisin väliajoin nouse esiin samaa keskustelua.

toisaalta, tämä liittyy laajempaan ongelmaan. mitä käyttäjät hakevat sivulta? miksi käyttäjät laittavat kuvia sivustolle? jos näihin tietäisi vastauksen, sivustoa olisi helpompi suunnitella parhaiten haluja vastaavaksi. pelkään kuitenkin pahoin, että näihin on yhtä monta eri vastausta kuin käyttäjääkin. kertokaapa siis mitä te haluatte sivustolta löytää!

Mä haluaisin

nähdä kaikki kuvat joita tänne tulee.
Mutta jos kuvia tulee liikaa samalta kuvaajalta peräkkäin, niin silloin muut kuvat siirtyvät automaatisesti kauemmas, eikä niitä välttämättä ehdi katselemaan. Ja jos vielä kuvauskohde on sama..esim. 8 sorsaa peräkkäin, niin mielenkiinto automaattisesti lopahtaa, sille ei voi mitään.

Haluaisin että kuvista syntyisi keskustelua..tai siis kuvan aiheesta.
Joskus tuntuu että täällä kilpaillaan siitä kuka laittaa paremman kuvan esiin.
Se EI ole tämän palstan tarkoitus.

Ainoastaan "opintopiirissä" voi kuvia laittaa sillä mielellä että joku voisi kertoa mitä mieltä on itse kuvasta. Ja ottaa vastaan niin positiivista kuin negatiivista palautetta.

Luonto on täynnä kuvauskohteita. Yritetään löytää jotain mielenkiintoista. On tietenkin hyvä että kuva on mahdollisimman hyvä ja tarkka. Mutta tämä ei ole kilpailupaikka.

Käsittääkseni netissä ei ole vastaavaa sivustoa jonne ihan tavallinen sunnuntaikuvaaja voi laittaa vähän huonommatkin luontokuvansa esille.
Täällä pitäis LUONNON olla pääosissa, ei kuvaajien.
Ja määrä ei koskaan korvaa laatua. Tällä en tarkoita kuvan laatua vaan kohteen mielenkiintoisuutta.

Jokainen kuvaaja pitäis olla täällä tasa-arvoinen, kuvaa hän sitten huippuhyviä kuvia tai vähemmän teknisiä otoksia.
Kameran suhteen ei sais tulla kateutta eikä kilpailua.

Tätä kaikkea ei voi ylläpito tehdä vaan me kuvaajat.

Ylläpidon tehtävä on pitää palsta toimivana.
Nykyiset ongelmat poistuvat kyllä aikanaan.
Mielestäni ylläpito on tehnyt hurjan hyvää työtä ja on myös näkyvillä palstalla.
Ylläpidon näkyvyys palstalla on tärkeää ja se on täällä mielestäni tosi hyvin hoidettu.

-Marita-

Minäkin

haluaisin nähdä kaikki tänne lähetettävät kuvat, enkä kannata kuvien määrän rajoituksia. Siinä voi helposti käydä niin, että kuvaajan ajattelee:" Ja p...t minä enää viitsi lähettää yhtään."
Tällainen ajatus tuli mieleen aamulla lukiessani ketjun alkupäätä :)

Se on ihan totta, ettei kahdeksaa sorsan kuvaa välttämättä halua katsella, mutta joku joka pitää sorsista, tekisi sen mielellään :) Tämä olisi helposti ratkaistavissa sillä jo pari kertaa ehdottamallani kuvakohtaisella alivalikolla. Silloin jokainen voisi helposti valita, haluaako katsella sorsia vai tatteja.

Samoin osioiden lisääminen olisi mielestäni tarpeen. Voisi olla esim. kasvit, eläimet, sienet, muut luontohavainnot ....
Tällöin olisi myös helpompi löytää haluamansa kuvat, ei tarvitsisi katsella tatteja, jos haluaa nähdä sorsia :)

Vaikka opintopiiri onkin varsinaisesti tarkoitettu kuvien kritisointiin, olisi mukava saada palautetta muistakin kuvista. Tuntuu välillä niin turhanpäiväiseltä lähetellä kuvia, joita kukaan ei tunnu katsovan.

Kuvien sisältö on minulle paljon tärkeämpää, kuin sen tekninen onnistuminen. Olen harrastanut luontokuvausta n. 30 vuotta, mutta kuvani ovat edelleen teknisesti surkeita.

Syynä ei suinkaan ole, ettenkö olisi oppinut kuvaamaan hyvin, jos harjoittelisin kunnolla, mutta kun tekniikka ei kertakaikkiaan kiinnosta ! Se luontokokemus, minkä kuva palauttaa mieleen on pääasia. Lisäksi käytän valokuvia malleina maalatessani. Mihinkään kilpailuihin en ole ikinä kuvitellut osallituvani, minusta luontokokemusten paremmuudesta ei voi kilpailla, ainoastaan kuvien teknisellä onnistumisella, joka kuten sanottua ei kiinnosta pätkääkään :)

ei ehdi katsoa

Anitta kirjoitti; "Tuntuu välillä niin turhanpäiväiseltä lähetellä kuvia, joita kukaan ei tunnu katsovan."

Siinä se ongelma onkin, ei ehdi plärätä niitä kymmentä saman lähettäjän kuvaa samasta aiheesta. Olisiko tällä palstalla niin, että vähemmän voisi olla enemmän, eli jos kuvia olisi rajoitettu määrä/käyttäjä, niin niitä ehtisi kommentoidakin. Nyt käy niin, että jos kommentoi jotakin kuvaa niin se on pian hävinnyt kauas monen sivun taa eikä sitä enää löydä jatkokeskustelua varten. Tai sitten sivuston rakennetta pitäisi muuttaa siihen suuntaan kuin joku aiemmin ehdotti.

Valitusta?

Mielestäni tämä on pelannut oikein hyvin ja kuvatkin ihan katseltavia? En ymmärrä tuota marinaa kuvakoosta ja määrästä? Jos haluaa oikein hienon kuvan laittaa tänne, niin eikö se ole hieno myös pienennettynä? Vai kilpaillaanko taas paremmuudesta. Huonommastakin kuvasta saa paljon irti jos osaa käyttää myös apuna omaa mielikuvitusta.
Tehkää ihan oma foorumi niille loistokkaille kuville, jossa saa olla VAIN hyviä kuvia, mutta tälle foorumille kaiketi saa laittaa kuviaan sellaisetkin, jotka eivät ole " ammattilaisa ".
KIITOS.

edelleenkään

ei onnistu kuvien laitto, yritin juuri kahta eri kuvaa. Ei edes esikatselussa näy, joskus on näkynyt esikatselussa, muttei sitten sivustolla. Tekstit kyllä näkyy.

jaaha

tuli toraa, No minä väistyn .tuolla "omalla" mtv3 jatkan kuvitusta,...ja isot kuvathan vain helpottaisi esim tunnistuksessa, vaan kun ei kaikille voi mieliksi olla,minä teen tilaa, Käyn välillä kurkistamassa mitä tänne kuuluu, ANTOISIA KUVAUS JA ELMÄYSHETKIÄ...

keskustelua

Eikö palstalla pysty keskustelemaan parannusehdotuksista? Ei täällä mitään toraa rakenneta, jotkut "mimosat" vain ovat näköjään kovin herkkiä loukkaantumaan.

Kaikille

ei voi olla mieliksi, eikä tarvitsekaan. Mutta etsittäisiin yhdessä sellainen kultainen keskitie.
Äläkä Harmaaparta lähde mihinkään, miten me sitten tietäisimme, mitä sinne Suomi-neidon päälaelle kuuluu :)

esikatselu

ei jostain syystä toimi, mutta kuva tulee perille. Äsken huomasin kun kokeilin.

iippitiilialle

Et ymmärrä marinaa palstan parantamisehdotuksista, mutta jaksat itse joka tilanteessa irvailla muiden kalliille kameroille ja kertoa omasta halvasta ja huonosta pokkaristasi.
MIKSI?

Minkä takia pitää olla kateellinen joidenkin kalliille laitteille... tai siis yleensäkin olla kateellinen kenellekään mistään?

Ainakin oma kuvieni laittaminen on jäänyt ihan minimiin juuri noiden pari vuotta jatkuneiden natinoiden takia.
Jos nykyään laitan kuvan, yritän löytää mahdollisimman tavallisen ja heikkolaatuisen että ei tarvitse olla kateellinen.

Ostapa jokin hyvä asiantunteva lehti jossa on kamera-arvosteluja.
Jokaisessa lehdessä joita olen lukenut (ja niitä on paljon) on sanottu se tosiasia että normaalikuvan saa ihan yhtä hyvän pokkarilla ja järkkärillä. Kymmenet miljoonat pixelit eivät tavallisessa kuvassa merkitse yhtään mitään.

Älä usko kameramainoksiin joissa luvataan lähes mahdottomuuksia.

Ja heikkolaatuinen kuva on helpompi nähdä isompana kuin pienenä 500x500pixelikoossa.
Kyllä se joka on kameran takana on se joka ottaa kuvan; ei itse kamera!

Ja sinulla itselläsi on täällä mahtavan tarkkoja ja hyviä kuvia, jos ostat kalliin järkkärin et tule saamaan yhtään sen hienompia kuin nytkään.
Mutta ongelmia on enemmän, kameran kuljetus, sen paino, sen monimutkaisuus, sen irroitettava objektiivi jonka sisään menee helposti likaa sitä vaihdettaessa, kun kaivat kameran esiin laukusta on kohde jo kilometrin päässä.....ja sitten loppujen lopuksi huomaat että eihän tässä kuvanlaadussakaan mitään eroa ole.

Yriteään nyt herran tähden olla tyytyväisiä siihen mitä meillä on.
Mä en ainakaan ole kateellinen kenellekään, olkoot hällä sitten vaikka 100.000 egen huippuvehkeet!

-Marita-

Kateellinen??

En todellakaan ole kateellinen, minulla on maailman sopivin kamera juuri minulle.
Alusta asti olen ihmetellyt eräiden halua muuttaa tätä foorumia mieleisekseen, pitää isontaa kuvakokoa, pitää sitä ja tätä. Ylläpito on tehnyt kaikille avoimen, hyvin toimivan foorumin, miksi AINA pitäisi saada jotain parempaa??? MIKSI??

Kysyn vain ja poistun, toivottavasti uudet kuvaajat eivät tule kateellisiksi teidän hienouksille, ja vaatimuksille.

Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.....

MOI.

hyvin toimiva foorumi

Tuossa 'ippitiilia' kertoo kokemuksia ym,mainiten 'hyvin toimivan foorumin' !? Olen nyt kolmena (3) iltana yrittänyt lähettä kuvia,vaan EIPÄ onnistu. Kuvan pohja-alue vilahtaa,jäljelle jää vain TEKSTIT ??
Tämä vika alkoi foorumin päivityksen jälkeen,ovat sen toisetkin huomanneet.
siis : Ei kovin hyvin toimiva Foorumi.

JOSPA

minäkin , Kun "erehdyin" antaamaan vinkkinä makrosta ja loittorenkaista, niin jovain tuli kommenttia "hienoista" vehkeistä, itse olisin montaa tuskallista valinta hetkeä säästänyt kun olis ollut kantapään kautta hankkittua tietoa, "ikävä"/ikä oppia kaikki, Ja erikseen 'ippitiilialle" kyllä sinunkin "pokkari" ei ihan niitä halpis versioita, Ja kun mainitsit ..jos maksaa laskut. ei ole varaa ostaa kallita, minulla pitkäaikais työtöneläke , käteen jää 845€ , ja kaikkki LASKUT MAKSETTU AJALLAN, että jos heitit minulle se herjana ohi meni että kolhati, Minä käyn välillä kurkaamassa , jos jotai uutta, tapahtuu...

Nyt hän sitä

olisi aikaa katsella ja kommentoida vanhoja kuvia, kun uusien lähettäminen tökkii niin pahasti :)

Huomasin

myös että esikatselu ei toimi, mutta sitten kun lähettää kuvia ilman esikatselua niin menivät perille.

Kommentteja

Sellaisen toivomuksen esittäisin ylläpidolle, että jos/kun näitä sivuja muokataan, niin "Viimeisimmät kommentit" -lista muutettaisiin sellaiseksi, että sitä voisi selata taaksepäin. Nyt kommentit häviävät nopeasti näkyvistä, ja varmaan moniin kysymyksiinkin jää vastaamatta, koska niitä ei huomaa.

palautteesta

Anitta kirjoitti: "Vaikka opintopiiri onkin varsinaisesti tarkoitettu kuvien kritisointiin, olisi mukava saada palautetta muistakin kuvista."

Pistäkää rohkeasti kuvianne sinne opintopiiriin, jos haluatte palautetta. Kun katselee muiden osastojen kuvia niin silloin tällöin ajattelee, että kuvasta olisi saanut paremman jos... Mutta en halua kommentoida kuvia kuvina, vaan keskustella kuvan luontohavainnosta.

Palautetta

En tarkoittanut tällä kommentilla varsinaisesti palautetta kuvien teknisestä onnistumisesta, vaan enemmänkin keskustelua/kommentteja se sisällöstä.
Tunnistus toimii kiitettävästi, mutta muihin osioihin laitetut kuvat eivät useinkaan herätä minkäänlaista reaktiota.

kuviin mukaan tekstiä

Siihen auttaisi sekin, jos kuvaan liittää mukaan tekstiä, tekee keskustelun avauksen, esittää kysymyksiä ja pohtii ilmiötä. Aika moni niin tekeekin, mutta on myös kuvia joita katsellessa ihmettelee, että mikä kuvan tarkoitus on.

Peli poikki !

Eiköhön nyt olisi korkea aika puhaltaa tämä peli poikki ja aloittaa puhtaalta pöydältä luontosivuston käyttö. Sivuston tarkoitushan on jakaa hauskoja, ikäviä, mukavia, mielenkiintoisia ym. luontokokemuksia muiden kanssa, eikä suinkaan kilpailla mistään, ei kameroiden paremmuudesta tms. huippukuvaajille löytyy kyllä omat foorumit, jos sellainen kiinnostaa. Niin Maritalla, Ippitilialla kuin Harmaaparralla on täällä hienoja, mielenkiintoisia kuvia. Ettekö voisi "lyödä kättä päälle", ja jatkaa kuvienne lähettämistä?

Mitä tulee sivuston ylläpitoon, ei se ole välttämättä marinaa, jos antaa parannusehdotuksia.
Töissäni olen tehnyt firman nettisivut ja palaverissa kyselin porukalta, mitä mieltä he niistä ovat ja tarvitseeko tehdä muutoksia. Kukaan ei puhunut mitään. Palaverin jälkeen satuin kuulemaan nurkan takaa: "Ootsä sä nähny mitä paskaa meidän kotisivuilla on?"
Eipä kiinnostanut kotisivujen kehittely sen jälkeen.
Uskoisin sivuston ylläpidon ottavan mielellään vastaan asiallista palautetta ja apua sivuston kehittämisessä.

Mitä tulee kuvien lähetysongelmaan, niin kuten jo aikaisemmin mainitsin, sellaisen vian etsiminen on neulan hakemista neulasuovasta, joten kärsivällisyyttä vain käyttäjät, kyllä se ongelma ratkeaa ennemmin tai myöhemmin.

Kerron

Kerron nyt, miksi minua häiritsee tuo " laatukuvat / laatuvehkeet", Tuttu nuori osti itselleen koulunpäättymisen kunniaksi kameran, joku pienempi Canoni, koska olin Canonia suositellut. Hän oli napannut kuvan kisailevista kaaliperhosista, kuva ei aivan skarppi ollut mutta muuten tosi mahtava, ja niinpä ehdotin hänelle kuvan lähettämistä tänne muillekkin nähtäväksi.
Hän oli kolme päivää lueskellut täällä kommenteja ja katsellut kuvia....Lopputulos oli, EI HÄN USKALLA???? Kuva ei ollut tarpeeksi hyvä hänen mielestään, minusta se oli loistokas otos, en ole montaa kertaa nähnyt kisailevia perhosia kuvissa, ehkä jossain ammattilais lehdessä.
Se siitäkin innostuksesta. Nyt opetan hänelle Gimpin käyttöä, jos vaikka sitten.
Pelkään pahoin että ei ole ainut vastaava tapaus, olen muutaman kerran kuullut vastavaa kun olen suositellut tätä sivustoa.

Tässä tuntuu

nyt riitelevän kaksi asiaa, ei niinkään ihmiset:

1) luontokuvat
jotka ovat ammattilaisten tai huippuharrastajien huippuvehkeillä ottamat, ja joiden päällimmäinen kriteeri on niiden tekninen loistokkuus. Hyvätkin tilannekuvat hylätään armotta, koska "se ei ollut aivan skarppi". Tällaisia kuvia varten on Luonnonkuvaajilla oma sivustonsa. Pari kertaa olen sitä vilkaissut, mutta ei ole minun makuuni.

2) luontohavainnot
luonnosta kiinnostuneiden ihmisten nappaamat kuvat mielenkiintosista tilanteista, joissa tekninen tarkkuus ei ole pääasia, vaan sisältö. Sillä millä välineellä kuva on otettu, ei ole mitään merkitystä. Luontohavainnon tekee se ihminen kameran takana, kamera on vain väline muistikuvan tallentamiseen.

Mitä tulee kuvaan kisailevista kaaliperhosista, niin täysin skarppi kuva antaisi vaikutelman prässätyistä perhosista, jotka on ripustettu siimaan :)
Tällaisen kuvaan kuuluu epäterävyys ja liikkeen tuntu.
Yritäpä vielä rohkaista häntä lähettämään kuva tänne, niin katsotaan, mitä tapahtuu :)

Asiathan

Asiathan aina riitelevät, jos ihmiset eivät ole nenäkkäin. Ei tässä riidellä oikeastaan, vaan olen kyllästynyt hienouksilla vihjailuihin, koska kaikilla HARRASTAJILLA ei kertakaikkiaan ole varaa niihin.
Myös olen aina oppinut kunnioittamaan sellaista asiaa, jos joku ihminen yrittää kaikkensa toisten viihdyttämiseksi ( vieläpä ilmaiseksi ) kuten varmaan tämänkin foorumin ylläpito tekee. Pienikin häikkä, pienikin epämukavuus, ehdotusten täyttämättä jättäminen ym, pistää eräät kokoajan ehdottamaan samaa, marisemaan, ja aina samoista asioista.Jos ylläpito ei voi asiallae mitään, niin PISTE. Varmaan siellä otetaan kaikki ehdotukset huomioon ja asiaa mietitään, toteutetaan jos resulssit riittävät. Nytkin tuli hirveä haloo muutamasta hetkestä kun kuvat eivät kulkeneet normaalisti?? MIhin kiire??
Kait olen vain liian rauhaa rakastava ja vaatimuksiin kyllästynyt vanha eukko, mutta ei aina jaksa, tuota marinaa, sitä on tähän elämänikään kuullut ihan riittämiin.

Käsi sydämelle iiipitiilia

Kerro kuka täällä koskaan on kehunut ja juppaillut kameroillaan tai hienoilla vehkeillään?

Koskaan en ole lukenut täältä sen suuntaista kirjoitusta.
Itse kirjoitin ennenkuin hankin uuden Canonini että uskaltaudun ostamaan edelleen Canonin vaikka edellisen kanssa oli aika paljon ongelmia.
Syy siihen miksi pysyttelin Canonissa oli se että minulla on muutama objektiivi joka sopii Canoniin ja tyttärelläni on myös Canon joten voimme vaihdella objektiiveja.

Voin ilmoittaa että oma eläkkeeni käteenjäävä osuus on noin 700 euroa kuukaudessa, jouduin sairaseläkkeelle kohtalaisen nuorena sairastuttuani parantumattomaan liikuntahäiriösairauteen.
En tällä kertomisellani kalastele kenenkään sympatioita, pystyn edelleen kävelemään ja liikkumaan luonnossa. Kuvaaminen on joskus hankalaa kun käsien "hienosäätö" ei aina pelitä.
Enkä pysty kirjoittamaan käsin, kun joudun kirjoittamaan osoitteita ym. niin käytän viivotinta jonka avulla kirjoitan vasemmalla, teveellä kädelläni.
Ja kävely on joskus hankalaa, mutta ei mahdotonta kuitenkaan.
Kävelen metsässä niin paljon kuin vain suinkin pystyn ja niin tulen tekemään niin kauan kun jalat vähääkään pelittää:)
Minulle on myönnetty invapysäköintikortti koska minulle on vaikeaa kantaa kasseja ym. ostoksia autoon.

Teen työtä kotoa käsin yhdistyksemme jäserekisterin hoitajana ynnä muuta vapaaehtoishommaa.

Joten en kylve seteleissä enkä ole syntynyt kultalusikka suussa.
Työstäni en saa palkkaa, mutta on järkevää tehdä työtä oman yhdistyksen eteen.
Kuvailen elämää ja luontoa, nykyään enemmän sitä elämää:)

Juu...ja olen oikein onnellinen elämääni, ei kaiken tarvitse olla täydellistä. Ei edes sen saamarin kameran!

Parannusehdotukset ovat mielestäni juuri niitä mitä täällä pyydettiin ja koska itse olen ollut erään valokuvapalstan ylläpidossa, niin olen henk.kohtaisesti huomannut että juuri käyttäjiltä saa parhaat vihjeet palstan parantamiseen.

-Marita-

JEP

"Jos nykyään laitan kuvan, yritän löytää mahdollisimman tavallisen ja heikkolaatuisen että ei tarvitse olla kateellinen"???
Marita, tämä on kausahduksesi aikaisemmasta kommemtistasi....Haluatko näin kertoa, että olet niin hyvä kuvaaja, että tälle palstalle valitset vain ne raakileet??
Meillä on näkemyseroja, myönnän. Mutta lopetetaan tänä nahistelu nyt tähän, emmekä enää kommentoi toistemme sanomisia, tai narinoita, tai miksi niitä nyt kutsuttaisikaan.
Olen tyytyväinen siihen mitä minulla on, se raitis ukko kyllä puuttuu, joka maksaisi edes puolet kaikista kuluista, mutta...
Hyvää jatkoa, aurinkoisia kuvausilmoja,

Kun asiat haluaa ymmärtää väärin

niin tämä on taas tulos.

Tarkoitin niin kuin kirjoitin, asian voi tietenkin ymmärtää noinkin jos on jo valmiit epäluulot kirjoittajasta.
En kuitenkaan tarkoittanut asiaa noin kun sinä sen ymmärsit.

Kuvia on monenlaisia jokaisella kuvaajalla.
Yleensä halutaan laittaa esiin paras mahdollinen kuva.
Katos kun joskus se sokeakin kana löytää jyvän ja kuva onnistuu ihan mainiosti:)

Juuri sitä parasta kuvaa en halua laittaa esiin, mielummin sen toisen jossa on kaikki vähän niin ja näin...

Kirjoitin joskus että kun ottaa 100 kuvaa yksi niistä voi olla kohtuullinen, kun ottaa 1000 kuvaa niin yksi voi olla jopa ihan siedettävä ja kun ottaa 10.000 kuvaa niin voi olla mahdollista että siitä löytyy jo oikea mestariteos - tai sitten ei.

Kuvaaminen on oma taiteenlajinsa, en ole erityisemmän taiteellinen.
Eikä aikaakaan aina ole riittävästi kuvaamiseen.
Tää kirjoitus selittäkööt sen mitä tarkoitin.

Mulla on kyllä onnea kun on se raitis ukko, meillä ei rahat mene viinaan.
Oman kamerani olen kyllä säästänyt vuosien mittaan itse laittamalla aina vähän säästöön "suuresta" tilistäni.
Ekaan järkkäriin meni 4 vuotta.

Mun puolestani riita on sovittu.

Kenenkään parannusehdotuksia palstan osalta ei kuitenkaan ole syytä halveksia.

-Marita-

Sovittu

Mitäs tässä riitelemään, aikuiset ihmiset.

Ehdotukset ovat aina hyviä, mutta niiden jatkuva toistaminen on marinaa, eikö vain?

Itse joudun määräajoin teettämään koiranpennut saadakseni edes jotain itselleni, kun ei ole sitä toista laskujen maksajaa mukana.

Joten kuvaillaan ja nautitaan kesästä, ihan jokainen.