Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Mätäojan kävelyreitin varrelta 2

Syksyllä 2005 Mätäojan viereisen pellon täyttivät valkoposkihanhet. Pellon vilja oli juuri kynnetty maahan tippuneet jyvät houkuttelivat herkkusuut paikalle. Ne viivähtivät pellolla muutamia päiviä ilonamme. Kaakatusta ja lentoon pyrähdyksiä pitkin päivää. Yöksi pelto hiljeni, hanhet lähtivät alueen kettujen ulottumattomiin.

Kommentit

Oliko ne hanhit siellä

Oliko ne hanhit siellä oikeasti vai oletko sä vain lisänyt ne siihen kuvankäsittelyohjelmala

Kyllä kuvani on aito

Odottelen hanhia taas tänä syksynä. Nyt lähipelto kasvaa kullankeltaisena rypsiä tms. ja en ole varma tykkääkö hanhet niiden siemenistä. Katsotaan mitä syksy tuo tullessaan.

Terveisin Eeva-Liisa

Jep, onhan noita...

...esim. Helsingin Viikin pelloilla joka syksy, joidenkin mielestä liikaakin. Ja kuulemma Tapiolassakin ostarin nurtsilla laiduntavat. :)

ei kuvassa mitään ihmeellistä ole.

En ole kuvaaja, mutta kommentoin kuitenkin. hanhilla on tapana muuttaa tosi suurina parvina ja levätä jossain pellolla kaikki yhdessä. se on turvallista.

Epäilen että kuva on eriitäin aito, ilman mitään lisäyksiä. Siitä vaan syksyn tullen ihmettelemään hanhien joukkomuuttoa.

Olen nähnyt

myös kymmenittäin hanhia pellolla lepäämässä, kuva vaikuttaa kyllä ihan aidolta.
Myös joutsenten jopa satapäisiä parvia näkyy varsinkin pohjanmaan tienoilla pelloilla lepäilemässä keväisin ja syksyisin.