Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Mätäojan kävelyreitin varrelta 4

Puutarhapalstoilla monen kaupunkilaisen sielu lepää. Maa kasvattaa hedelmää kaupungissakin. Keväällä palstan pitäjää viihdyttävät pusikon laulavat linnut. Välillä alueen yllä katsastelee kanahaukka sopivaa saalista. Kun sato alkaa kypsyä saapuvat rusakotkin ruokailemaan samoista antimista ihmisen kanssa. Se on sopeutumista molemmin puolin. Kesällä palstojen kukkaloisto on mahtava. Lupiinit ovat vallanneet tyhjillään olevat pellonpalaset.