Mutantti (?)

kuvattu Somerolla 9.7.2008 klo 7:08. Yksinäinen verso ilmestyi kukkapuskaan, jossa kasvaa mm. ukonhattu, hiirenvirna, isopäivänkakkara, kirjava saksankurjenmiekka, keltapäivänlilja ja sormustinkukka. Uuden kasvin kukan väri muistuttaa viimeksi mainittua, mutta ainakin latvakukan muoto on poikkeava ja lehdetkin hieman erilaisia. Vasemmalla alhaalla on eilen otettu lähikuva kukasta ja oikealla ylhäällä kolme viikkoa sitten otettu kuva sormustinkukasta.

Kommentit

sormustinkukan mutantit

Vuosi on kulunut ja tänä kesänä sormustinkukan taimia on näkynyt vähemmän kuin viimeksi. Vajan kulmaan oli kuitenkin kylväytynyt yksi, josta laitan kohta pari kuvaa Luontohavaintoihin tavallisesta poikkeavien kukkien takia. Luulen taas tapahtuneen mutaation.

Sormustinkukan

mutantteja ovat. Siellä metsässä olevassa sormustinkukka esiintymässä, josta lähetin tunnistuskuvan talvella, on näitä useita. Ilmeisesti ylimmät nuput ovat kasvaneet yhteen yhdeksi suureksi kukaksi.

Kiitos Anitta vahvistuksesta

Mielenkiintoista, että siellä metsäesiintymässä samannäköisiä mutantteja oli useita. Ovat ehkä lisääntymiskykyisiä. Ahdas kukan nielu on ehkä hyönteisten jostain syystä vähetessä ennemminkin haitta kukan lisääntymisen kannalta.

Meilläpäin aivan tavalliset sormustinkukat ovat leviämässä kovaa vauhtia metsiin. Toissapäivänä havaitsin yksinäisen sormustinkukan syvällä korvessa noin kilometrin päässä aikaisemmasta metsäesiintymästä, joka sekään ei ole monta vuotta vanha ja rehottaa nyt sillä tavalla monimuotoisena, että seassa on muutama täysin valkoinen.

Terveisin
AnttiS