Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Tervapääsky?

Naapurin lintukoira löysi eilen pienen loukkantuneen tinttivauvan, ja kiikuttivat sen tänne. Täysin toivoton tapaus, mutta sai kuolla lämpimässä, ei kissan suussa.
Tänään taas se samainen lintukoira ( vizsla ) löysi tälläisen, todennäköisesti tervapääskyn joka ei osaa kunnolla lentää, ja toivat sen tänne. Yritin testata sen lentokykyä heittämällä sen pellon päällä korkeuksiin, muutaman räpyttelyn teki ja maahan. Huomenna koitamme saada sen siipien alle ilmaa, " heittämällä" se naapurin toisen kerroken ikkunasta ulos, jos ei osaa lentää, ja saa siipiensä alle ilmaa, niin taas on yksi hoidokki tiedossa. Pidetään peukkuja, että liitelee ominavuin taivahalle. Nämähän eivät käsittääkseni pääse maasta ilmaan, kuten muut pääskyt.

Kommentit

väärä kuva sori.

Väärä kuva, ei ole pääsky hehe.

Toivottavasti ...

"naapurin lintukoira" ei liiku kytkemättömänä metsässä, vaan löydöt tapahtuivat omassa pihassa.

Irti

Kyllä kaikki lintukoiramme ovat irti, ja kuten sinäkin olet varmaan jo huomannut, niin lintukoira EI SAA vahingoittaa elävää eläintä. OIKEA lintukoira voi seistä hautovankin linnun vieressä vaikka tunnin häiritsemättä haudontaa. ET tunnu tietävän lintukoirista yhtikäs mitää, ja rauhoitusajat sekä säädökset ovat varmasti täälläkin tiedossa.
Lue joskus koiramme lehteä tai jostain muusta, kuinka lintukoiria hyväksikäyttäen on pystytty laskemaan pesintöjä ym. Lintukoira löytää haavoittuneet linnut ja tuo ne isännälleen vahingoittamatta niitä yhtään enempää.
Olet selvästi koiravihaaja, vaikka mikä on parempi seuralainen ja kaveri kuin hyvin pidetty tottelevainen koira. En ole koskaan pistänyt lapsianikaan kytkien, enkä koirianikaan. Tien ylityksessä remmi koiralle ja lasta kädestä kiinni. Muissa tilanteissa pitää mammaa totella.

Koiran kasvattajan ...

tulee olla perillä myös metsästyslaissa olevista koirien kiinnipitosäännöksistä. Lintukoiraa, noutajia ja muita sellaisia koiratotuja, jotka eivät kajoa luonnon eläimiin, saa tosiaan pitää irti luonnossa koulutustarkoituksessa, mutta sitä varten tulee hankkia riistanhoitopiirin lupa. Maanomistajan lupa tarvitaan tietysti aina.
Eivät nuo nimittelysi ihmeemmin haittaa, olen vain tullut liitetyksi siihen suureen joukkoon ihmisiä, joista ajattelet negatiivisesti.

Ps. Kantoiko naapurin lintukoira nuo löytämänsä eläimet emännälleen suussaan? Toki noutaja voidaan kouluttaa myös niin hellävaraiseen tehtävään, mutta ilman perusteellista koulutusta en koiraa sellaiseen tahtävään laskisi.

Vizsla

Naapurinkoira oli kyllä kytkettynä, mutta yleisesti koirat ovat kytkemättä, koska luvallista tuossa pikkumetsikössä. Tuo kyseinen lintukoira on täysin koulutettu ja metsällä käynyt. Pääsky löytyi tieltä, joten olisi kuollut maahan ja koira osoitti emännälleen linnun joka muuten olisi jäänyt kissan ruuaksi.

Kaikenlisäksi EN ole negatiivinen, en myöskään katkera, mutta olen VIHAINEN, koska juuri määrätynlaiset henkilöt jotka heti arvostelevat tietämättä taustoja, sekä ihmisiä että heidän lemmikkejään.

Olen ollut koko ikäni erittäin suopeamielinen ja ammatissani ihmisiä palveleva, tykätty mitkämielinen henkilö. Kaikesta päätellen tällä foorumilla ei saa sanoa mielipiteitään kuin eräät, koska jos sinulla on omia mielipiteitä niin olet heti katkera ja negatiivinen.

minä

"sivullisena" lisään, Tiedän ...erittäin koulutettu-palkittu lintukoira toi ylpeänä isännälle jäniksen kesä aikana, Tapettuna, Eli sattuu sitä paremmisakkin piireissä. Sanonta meidän kiltti koira ei pure ketään, on niitä kuuluisia "viimeisiä sanontoja, Tarkenuksena, olen koirien ylin ystävä. mutta koira on aina koira, Ja ihminenkin vaikka pitäisi olla järjellinen olento tekee virheitä.

Koira on aina koira

Rakastan koiria mutta en silti luota yhteenkään 100 prosenttisesti.

Mikään eläin eikä ihminen ei voi aina käyttäytyä saman kaavan mukaan.
Mun koirani ovat aina vapaana, pidän niitä silmällä kaiken aikaa.
En luota niihin niin paljoa että antaisin niiden mennä omia menojaan.
Vaikka ne ovat olleet suomen huippuja palveluskoirissa ja pelastuskoirissa.

Mulla on erikoislupa pitää hyvin opettettuja koiria vapaana.
Se ei kuitenkaan tarkoita sitä että koira saa mennä omia menojaan minne sattuu.

Kunhan jokainen koiranomistaja tajuaa sen että on ihmisiä jotka pelkäävät koiria ja eläimiä joiden pesät ja poikaset koira voi hetkessä tuhota.
Sen takia myös opetettu koira on pakko pitää hyvin lähellä, ei se saa loikkia ympäriinsä metsässä.

Jos koira tuo linnun tai jäniksenpoikasen, niin se ei tarkoita että se eläin olisi orpo. Melko varmaan emo on ollut lähellä ja näin menettänyt poikasensa vaikka koira ei sitä vahingoittisikaan.

-Marita-

Valvomatta.

Olenko missään vaiheessa kertonut tykkääväni siitä, että koira on valvomatta vapaana??? Itse valvon hyvinkin tarkkaan missä koirani ovat, ja koirani ovat oppineet katsomaan missä minä ole. Jos menen puun taakse piiloon, tulee koirille hätä. Siis, puhukaamme koirista ja koirista, koska eivät kaikki omistajat hallitse koiriaan, en 100 % minäkään. Mutta koira joka saa myös toteuttaa itseään on selkeästi parempi hermoinen ja säyseämpi kuin aina kytketty koira. Vai väittääkö joku tätäkin vastaan.
Eikä koiramme tuo eläimiä kotiin, vaan osoittavat missä jokin eläin on ja sitten pitää harkita ottaako itse eläimen hoiviinsa, vai olisiko mahdollisuus emoeläimen läsnäoloon.
En ymmärrä teidän kahden pompotusta kohtaani, mutta minähän kestän sen kuin mies??? Kestinhän ukkonikin humalaista pompotusta yli 30 vuotta. ( Olemme nyt ystäviä ) Siinä katreruutta teille.
Ystävällisin terveisin, ippitiilia.

Pyydän anteeksi

Mun tarkoitukseni ei ole pahoittaa kenenkään mieltä.

Me ollaan koiraihmisiä molemmat iiipitiilia.
Ehkä vähän erilaisten koirien kanssa, mutta koirien kuitenkin.
Se yhdistää aina.

Mulle koira on uskollinen ystävä, varmaan sinullekin.
Mulla on ollut ehkä helppo elämä, edelleenikin uskon lujasti tulevaisuuteen vaikka väliin olenkin petin pohjalla.
Mä en anna minkään lannistaa mua. Uskon aian että huomenna on paremmin.

En pompota sua mitenkään, uskon että todellisessa elämässä voisimme olla hyvinkin "sukulaissieluja".
Sulla on oma vahva kanta asioihin, niin mullakin.
Kunnioitan sitä että joku osaa pitää kannastaan kiinni.

Pyydän anteeksi jos olen pahoittanut mielesi iippitilia.
Mä nyt olen tälläinen suorasanainen ilkeä akka.....

Hyvää illan jatkoa ja toivon että kaikki menee sun elämässäs hyvin.

-Marita-

Kiitos Marita

Et ole pahemmin mieltäni pahoittanut, ei se keneltäkään enää onnistu, olen sen verran jo elämää nähnyt ja kokenut.

Koirat ovatkin nykyisin elämänehtoni, pakko kipeälläkin jalalla lähteä ainakin pienelle lenkille. Siksi on myös ollut aivan pakko koulutta ne tottelevaisiksi, ja hyvin pärjäilemme, naapuritkin tykkäävät.

Aurinkoisia päiviä ja hyviä kuvausilmoja.
ippitiilia.

JOs....

Olen "toinen" en ole osoittanut sinulle, vaan yleisesti, koirienomistajista, ja koirista,

Kiitos harmaaparta

Et suinkaan ole kumpainenkaan, kiitos kommentista.
Koirat, kuten ihmisetkin ovat yksilöitä, ei niitä voi yleistää, vai kuinka? Ei mekään kaikki olla samanlaisia, vaikka olemme todennäköisesti kaikki valkoihoisia Suomalaisia.