Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Tuhatjalkaiset

Tuhatjalkainen

Lisää kyselyjä. Mikäs tämä; onko kyseessä mahdollisesti tammijuoksiainen Brachygeophilus truncorum? Kuvastahan voi hieman päätellä jalkaparien määrän.

Munat

Voisiko olla jonkin tuhatjalkaisen munia. Olen nähnyt paikalla esim. ruskojuoksiaisia. Oli laatan alla ja kuvattu 22.05.2012.

hietatuhatjalkainen (?)

Ommatoiulus sabulosus, isokokoisempi oikealla: naaras? , vasemmalla koiras? - googletuksen jälkeen epävarmasti pääteltynä.

yllätys

Yritin eilen ottaa kuvia keltamaitteesta tuolla pälkäneentien varressa,
Siellä olikin tuhatjalkainen kiipeilemässä.
näytti ihan, että se kaluaa maitteen vartta.
Syököhän se sitä ?

Tiesitkö

tuhatjalkaisella onkin ´ vain´ noin 200 jalkaa.

Sarvetkin

Tuli puolokoiden mukana Lappeenrannan metsistä. Ruutu 7 mm. En ole aikaisemmin huomannut madoilla " sarvia" .

Yhdistele sisältöä