Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Kaksisiipiset

Musta hyönteinen

Tunnistaako kukaan?

mikä hyönteinen?

Tällainen hyönteinen lepäili seinällämme elokuun alussa 2012. Pituus n. kolme cm. Koetin etsiä vastaavaa hyönteisfoorumista, mutten nähnyt sopivaa lajia. Tunnistaisko joku?

Loisten vaivaama kimalainen

Voi reppana, loisia oli koko kimalainen täynnä, takana ja edessä. Silti märkänä ja nälissään oli lentänyt nauhuksen kukalle syömään. Elämä on niin raadollista.

Pandivirilia eximia?

Olisiko tämä Pandivirilia eximia? Tämän myös kuvasin tänään tuossa lähimetsikössä.

Mikä lienee?

Pituutta tällä oli reilu 1,5 cm. En huomannut hakea mitään kuvaan mittatikuksi, sen verran hämmästyin löytöä. Erottui todella räikeän punaisena pihatien sorassa.

Kartanokimalainen.

kuvattu,24.4.11.

maamehiläinen.

Kuvattu,17,4,11.vesanto.

Melkein fossiili

Sienen pillistö on kasvanut jo sääsken jalkojen yli .
Joku Trichocera talvisääski , siivestä päätellen.

Mikä erikoinen siivekäs tämä on?

Aika iso, ison kimalaisen kokoinen elukka, vähän muistutti petokärpästä mutta en ole tälläistä ennen nähnyt.
Kuvasin kesäkuun alussa preiviikinlahdella kaarluodon lintutornin vieressä.

nam nam

29.6.2010.

Yhdistele sisältöä