Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Sääsket

Mikä Vaaksiainen?

Vaaksiaisia tuntuu olevan monta lajia ja minua jäi vaivaamaan mikä kuvassaoleva on. Taustan puurima on 45mm leveä. Siivestä sain tarkemmankin kuvan, se löytyy tunnuksestani.

Sienisääski

Tänään hangella.

Lumivaaksiainen

Pakkanen hellitti ja lumivaaksiaiset lähtivät hangelle.

Vaaksiainen aamukasteessa

Aamuhetki suolla 11.09.2015.

Mikä hyttyslaji, koiras vai naaras?

Wikipedian mukaan hyttyset (Culicidae) juovat ravinnokseen mettä. Munien kehittymiseksi naaras tarvitsee myös verta. Lajeja on Suomessa parisen kymmentä.

Mitähän verenimijöitä

Tänään Pyhä-Häkissä kulkiessani iholle tuli millimetrin mittaisia, mäkärääkin siis pienempiä ja
huomattavasti hennompia oletettavasti sääskiä joita ei huomannut ollenkaan ennen

Vaaksiainen

Kuvasin tänään tämän isokokoisen komeasiipisen vaaksiaisen lähimetsikössä. Kiinnitti huomiota koko ja siipien vahvat juomut! Parempaa kuvaa en kyllä saanut. Olisiko tarkempaa lajimääritystä?

Pericoma fuliginosa

Veikeä pieni muutaman millin mittainen ikkunassa.
Joku perhos-sääski.

Kaksisiipinen

Tulipa tenkkapoo. Hyönteisfoorumin kuvapankista etsiskelin tällaista. Myös kaikki kirjani olen käynyt läpi. Lähimmäksi pääsin tämän "tipula..." kanssa. Olenko jäljillä?

Vaaksiainen

Tunteeko kukaan vaaksiaisia ?
rivosan tunnen , tämä yhtä suuri .
Voisiko olla maxima ?

Yhdistele sisältöä