Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Myrkkypistiäiset

kekomuurahainen,

Formica rufa, iltapäivän auringossa Somerolla 19.3.2017 klo 15:00

Kimalaiset (Bombus) tulevat kuolemaan

syksyisin mesilähteelleen (tässä Succisa pratensis, purtojuuri).

Mikä "pomppiainen"?

Tupsahti paikalle kuvatessani syyläjuurta (Scrophularia nodosa) takapihallani Somerolla 16.8.2015 klo 16:37. Vaatimattoman oloinen kukka taitaa houkuttaa kimalaista (?, Bombus?).

Ampiainen

Ampiainen herkuttelemassa helminukkajäkkärällä 16.8. Kuten niin moni muukin. Helminukkajäkkärää kannattaa laittaa kasvamaan, jos haluaa saada erilaisia pörrääjiä ja perhosia pihalleen.

Muurahaiset

15.5.2014 Kurjenrahkan kansallispuisto. Kuvan otti Leena Laurila.
Muurahaiset melko tuoreella, kaatuneella lepän rungolla. Hakevatko halkeamasta ravintoa, mahlaa?

Sphecodes albilabris

Eilen kuvasin näitä erään hiekkamontun rinteellä. Oli samanmoista painia kuin hyönteisfoorumin kuvassa. Kierien tulivat alas rinnettä, kolmekin samassa porukassa. Ilmeisesti kaksi urosta ja naaras.

Ampiainen

Isokokoinen ehkä 2,5 sm (en uskaltanut mitata) .
Värikäs ,suukilvessä ei näkyvää mustaa läiskää tai pistettä.

Kimalaisemot heräsivät Savossakin

Mantukimalaisemo krookuksen kukalla 23.4.11. Tänään 24.4. samoissa kukissa näkyi kivikko- ja kartanokimalaisten kuningattaria, ja villakärpäsiä.

Maamehiläiset

vanhalla sorakuopalla 17.4.11

Kuningatar

Mökin seinustalla haravoidessani katsoin ,
kun ampiainen kömpi vuorilaudan alta
lämmittelemään .
Minulla oli pahat mielessäni sen suhteen ,

Yhdistele sisältöä