Löydä luonto läheltäsi -retkikohde

Itärannan kuusi

ihmeellinen mutta jo huonokuntoinen todellinen lähiluonnon kohde melkein näköetäisyydellä Nokian pääkonttorin ovelta. Puun solunäyte on tallennettuna Huippuvuorilla geenipankissa.

salamajärven kansallispuisto

Aivan ihana retki ja patikka kohde. Monipuolinen järvi, suo ja ikimetsä maisemaa. Laavuja ja nuotiopaikkoja, hyviä reittejä, lyhyille ja pitkille patikka matkoille.

Kurjenrahka

Lyhyitä sekä pidempiä reittejä, suota ja monimuotoista metsää aina aarnimetsästä nuorempaan metsään. Saatavilla myös karttoja alueelle. Reitit hyvin merkittyjä.

Lintharju ja sen ympäristö

Lintharjun alueella ja sen ympäristössä on useita eri tavoin syntyneitä ja eri-ikäisiä geologisia muodostumia. Osa muodostumista on syyskuussa 2010 järjestettävän Geologian päivän retken kohteita.

Mammankaivo

Mammankaivo on aivan Kuhmon keskustassa sijaitseva hiekkaharju, joka on myös kunnan tärkeimpiä pohjavesialueita. Harjuluonnon lisäksi alueelta löytyy niin kauniita kukkaniittyjä kuin pieni suokin!

Jynkänvuori

Jynkänvuori on Kuopion Saaristokaupungin lähivirkistysalue. Suurin osa mäellä sijaitsevasta metsästä on kuivaa kangasmetsää, mutta rinteiden alla sijaitsee pieniä lehtolaikkujakin.

Hietasalo

Kuopion Saaristokaupungin itäpuolella, Keski-Kallaveden saaristossa, on Hietasalon saari.

Kyrkösvuori

Seinäjoen Kyrkösjärven rannalta kohoaa Kyrkösvuoren kallioalue. Sen laelta näet koko kaupungin ja vuoren lähiympäristössä voit tutustua vaihtelevaan metsä- ja järviluontoon, sekä jääkauden jälkiin.

Yhdistele sisältöä