Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Joet ja järvet

Kotojärvi

Kotojärvi on pieni järvi Kouvolassa, Ruotilan kylässä.

Tolsanlampi

Tolsanlampi on hiljalleen umpeenkasvava lammikko aivan uuden moottoritien ja Tolsan kylän kupeessa. Alueen linnusto on hyvä;

Virnamäki

Virnamäki on rautakautinen muinaisjäännösalue Turussa Halisten kaupunginosassa aivan Aurajoen rannassa.

Keitelejärven saaret Viitasaaressa

Keitelejärven saarien suojelualuekokonaisuus Viitasaaren kunnassa (Honkasaari, Korkeasaari, Ritasaaret ja Yksinen-saari, Pihkurinsaari sekä pieniä luotoja).

Sääksin metsäalue

Sääksin metsäalue sijaitsee Vihtilammen ja Sääksjärven välisellä kannaksella Hyvinkäällä.

Ingaksenmetsä

Ingaksenmetsä on Espoon Glinmsinjoen eteläpuolella sijaitseva kuusivaltainen alue. Se on osa Kvarnbyn kulttuurihistoriallisesti arvokasta kylä- ja jokimaisemaa.

Maunulan luonnonsuojelualue

Maunulan suojelualue on osa Savijoen arvokasta maisema-aluetta Liedon kunnassa. Se sisältää jyrkkää rantaniittyä ja pieniä rinneketoja sekä rantametsää.

Kuoviluoto

Kuoviluodon suojelualue on merkittävä lähivirkistysalue Liedon Littoisten taajamassa, Littoistenjärven rannalla. Vieressä on mm. uimaranta ja kuntorata.

Lahtelan luonnonsuojelualue

Suojeltu niemi- ja ranta-alue Kuusamojärven rannalla Lahtelan alueella. Pääasiassa mäntyä kasvavaa kangasta ja puutonta rämettä.

Heisanharju

Maisemallisesti arvokas harjukohde Jaalan kunnassa, mukana Natura-ohjelmassa. Alue kuuluu Luonnonsuojeluliiton Luontohaaste-kilpailuun osallistuneen Kouvolan kaupungin suojelualuekokonaisuuteen.

Yhdistele sisältöä