Meri ja saaristo

Hirvensalo

Hirvensalo on Turun edustalla sijaitseva saari. Se on Turun edustan saarista suurin, pinta-alallaan 12,8 neliökilometriä.

Rauvolanlahti

Valtakunnalliseen lintuvesiensuojeluohjelmaan kuuluva Rauvolanlahti sijaitsee Turun ja Kaarinan rajalla, Katariinanlaakson eteläpuolella.

Ruissalo

Ruissalon kaunis saari sijaitsee aivan Turun edustalla. Se on tunnettu tammilehdoistaan. Saari on sekä luonnoltaan että kulttuurihistorialtaan arvokasta aluetta.

Vepsä

Vepsä on 17 hehtaarin saari Airistolla Turun saaristossa Rymättylän ja Satavan välillä.

Pähkinäinen

Pähkinäinen on Turun kaupungin ja Metsähallituksen omistama saari Naantalin kaupungin alueella Rymättylässä. Saari on pinta-alaltaan noin 175 hehtaaria.

Kaunissaari

Kaunissaari on 2 km pitkä ja 800 m leveä. Saaressa
on kallioisia ja kivikkoisia rantoja sekä upeita
hietikoita. Alueella on monipuolinen eläin- ja
kasvikunta ja hyvät kalastusvedet. Kaunissaaren

Perämeren saaret

Perämeren saaret on Natura-kohde, joka yltää Oulun edustalta aina Tornioon. Alue on osa mereistä, geologiesti mielenkiintoista maankokoamisrannikkoa Oulunselällä.

Stora-Herrön metsäalue

Stora Herrön lounainen metsäalue on pitkään koskemattomana säilynyttä harvinaisen

Pentalan metsäalue

Pentalan suojelualue edustaa Espoon arvokkainta ja parhaiten säilynyttä saaristoluontoa muodostaen merkittävän luontokokonaisuuden.

Kaunissaari

Kaunissaari on Helsingin kaupungin omistama retkeilyalue. Saari sijaitsee Sipoon edustalla, ulkosaariston reunalla. Saarella kiertää luontopolku.

Yhdistele sisältöä