Taajama- ja kaupunkiluonto

Havuharju

Moni oli lähtenyt Luonnonkukkien päivän retkelle >Someron kaupungin Havuharjulle< katsomaan myrkkykeisoa (

Luolavuori

Luolavuoren kaupunginosassa voi tutustua luoliin, liikkua ulkoilureiteillä ja poluilla, tutkia siirtolohkareita tai vaikka tähyillä maisemia 65 metrin korkeudesta kukkulan päältä.

Nunnavuori

Yli 63 metriä korkea kalliomäki on Turun korkeimpia kohtia. Laella on vajaan hehtaarin laajuinen luonnonsuojelualue, jolla sijaitsee pirunpelto eli muinaisranta.

Metsäkylä-Kuninkoja

Metsäkylä-Kuninkojan luonnonsuojelualue sijaitseen Länsikeskuksen tuntumassa, Teräsrautelan ja Mälikkälän välissä. Alue on rauhoitettu monipuolisen kasviston ja runsaan linnuston vuoksi.

Katariinanlaakso

Katariinanlaakson 17 hehtaarin ydinalue on luonnonsuojelualuetta, joka muodostuu lehtosaarekkeista, kuusimetsästä, männiköistä ja kedoista.

Virnamäki

Virnamäki on rautakautinen muinaisjäännösalue Turussa Halisten kaupunginosassa aivan Aurajoen rannassa.

Juhannuskukkula

Juhannuskukkulan keto on yksi Suomen arvokkaimmista kedoista. Se on erittäin monipuolinen kasvilajistoltaan.

Muhkurinmäki

Muhkurinmäki on luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Muhkurin kaupunginosassa Naantalin pikatien ja Uudenkaupungin radan välissä. Se on pieni, mutta hyvin monipuolinen alue.

Ingaksenmetsä

Ingaksenmetsä on Espoon Glinmsinjoen eteläpuolella sijaitseva kuusivaltainen alue. Se on osa Kvarnbyn kulttuurihistoriallisesti arvokasta kylä- ja jokimaisemaa.

Soukonvuori

Soukonvuoren alue sijaitsee Kauppi-Niihaman metsän alueella noin 5 km Tampereen keskustasta pohjoiseen. Alueen pohjoisrajasta on 800 m Näsijärven rantaan, idässä on Niihamanjärvi.

Yhdistele sisältöä