Niityt ja perinnemaisemat

Kotojärvi

Kotojärvi on pieni järvi Kouvolassa, Ruotilan kylässä.

Jerikonmäki

Jerikonmäki sijaitsee aivan Kirkkonummen keskustan tuntumassa. Paikalle pääsee parhaiten pysäköimällä huoltoasemaa vastapäätä olevalle parkkipaikalle. Keväällä ensimmäisenä saapuvat kiurut ja kurjet.

Metsäkylä-Kuninkoja

Metsäkylä-Kuninkojan luonnonsuojelualue sijaitseen Länsikeskuksen tuntumassa, Teräsrautelan ja Mälikkälän välissä. Alue on rauhoitettu monipuolisen kasviston ja runsaan linnuston vuoksi.

Ruissalo

Ruissalon kaunis saari sijaitsee aivan Turun edustalla. Se on tunnettu tammilehdoistaan. Saari on sekä luonnoltaan että kulttuurihistorialtaan arvokasta aluetta.

Virnamäki

Virnamäki on rautakautinen muinaisjäännösalue Turussa Halisten kaupunginosassa aivan Aurajoen rannassa.

Juhannuskukkula

Juhannuskukkulan keto on yksi Suomen arvokkaimmista kedoista. Se on erittäin monipuolinen kasvilajistoltaan.

Pähkinäinen

Pähkinäinen on Turun kaupungin ja Metsähallituksen omistama saari Naantalin kaupungin alueella Rymättylässä. Saari on pinta-alaltaan noin 175 hehtaaria.

Huovilanpuisto

Upea englantilaistyylinen
maisemapuisto Kärkölässä!

Levänluhta

"Pohjalaisesta pellosta, Isonkyrön Orismalassa, on löydetty sukupolvien ajan ihmisen luita. Entisestä suosta on vuosikymmenten saatossa nostettu kaikkiaan sadan vainajan jäännökset.

Maunulan luonnonsuojelualue

Maunulan suojelualue on osa Savijoen arvokasta maisema-aluetta Liedon kunnassa. Se sisältää jyrkkää rantaniittyä ja pieniä rinneketoja sekä rantametsää.

Yhdistele sisältöä