Harjut, vaarat ja tunturit

Rotkojärvi

Syrjäisen ja piilottelevan sijaintinsa puolesta vähemmän tunnettu kohde, mutta mainitaan ympäristökeskuksen julkaisemassa Luontoretkelle Keski-Suomeen oppaassa.

Ukk:n kansallispuisto.

Siellä sain lapin kuumeen ja aina vaan kaipuu sinne.

Sääksin metsäalue

Sääksin metsäalue sijaitsee Vihtilammen ja Sääksjärven välisellä kannaksella Hyvinkäällä.

Heisanharju

Maisemallisesti arvokas harjukohde Jaalan kunnassa, mukana Natura-ohjelmassa. Alue kuuluu Luonnonsuojeluliiton Luontohaaste-kilpailuun osallistuneen Kouvolan kaupungin suojelualuekokonaisuuteen.

Hakovuori

Hakovuori sijaitsee aivan Hämeenlinnan kantakaupungissa. Se on Hattelmalanharjun jatkona oleva noin 250 metriä pitkä hiekkaharju, jossa on kuusivaltaisia lehtorinteitä, sekä rantaluontoa.

Saapaslammin metsä

Saapaslammin metsä sijaitsee Hämeenlinnan Kalvolassa. Saapaslammi on arvokas pienvesi ja sitä reunustaa räme. Saapaslamminharjun alue on maakunnallisesti arvokas geologinen muodostuma.

Tahvonlahden harju

Soraharju, joka on toinen Helsingin säilyneistä harjuista (Kallahdenniemi on toinen). Harju on muodostunut mannerjään railoon tai tunneliin jäätikköjoen kuljettamasta sorasta ja hiekasta.

Lintharju ja sen ympäristö

Lintharjun alueella ja sen ympäristössä on useita eri tavoin syntyneitä ja eri-ikäisiä geologisia muodostumia. Osa muodostumista on syyskuussa 2010 järjestettävän Geologian päivän retken kohteita.

Yhdistele sisältöä