Luontohaaste

Havuharju

Moni oli lähtenyt Luonnonkukkien päivän retkelle >Someron kaupungin Havuharjulle< katsomaan myrkkykeisoa (

Metsä-Pohtion ja Kankijärven alue / Helvetinjärven kansallispuistossa

Kiilamaisesti Helvetinjärven kansallispuiston sisällä sijaitseva Metsä-Pohtion/Kankijärven alue, joka liitetään osaksi kansallispuistoa.

Keitelejärven saaret Viitasaaressa

Keitelejärven saarien suojelualuekokonaisuus Viitasaaren kunnassa (Honkasaari, Korkeasaari, Ritasaaret ja Yksinen-saari, Pihkurinsaari sekä pieniä luotoja).

Multamaa

Multamaa on Kärmelammen rannalla sijaitseva metsäluhta- ja korpialue Pertunmaalla. Se on osa Luonnonsuojeluliiton Luontohaaste-kilpailuun osallistuneen Pertunmaan seurakunnan suojelukokonaisuutta.

Mäntylä

Mäntylän alue on vanhaa havupuuvaltaista sekametsää Pieniveden pohjoisrannalla. Se on osa Luonnonsuojeluliiton Luontohaaste-kilpailuun osallistuneen Pertunmaan seurakunnan suojelukokonaisuutta.

Sääksin metsäalue

Sääksin metsäalue sijaitsee Vihtilammen ja Sääksjärven välisellä kannaksella Hyvinkäällä.

Ingaksenmetsä

Ingaksenmetsä on Espoon Glinmsinjoen eteläpuolella sijaitseva kuusivaltainen alue. Se on osa Kvarnbyn kulttuurihistoriallisesti arvokasta kylä- ja jokimaisemaa.

Soukonvuori

Soukonvuoren alue sijaitsee Kauppi-Niihaman metsän alueella noin 5 km Tampereen keskustasta pohjoiseen. Alueen pohjoisrajasta on 800 m Näsijärven rantaan, idässä on Niihamanjärvi.

Vittiskorpi

Vittiskorpi on melko luonnontilainen ruohokorpimetsä. Alue on osa Luonnonsuojeluliiton Luontohaaste-kilpailuun osallistuneen Seinäjoen kaupungin suojelukokonaisuutta.

Isosaari ja Hoikkasaari

Isosaari ja Hoikkasaari ovat puustoltaan melko luonnontilaisia tuoreita kangasmetsiä. Ne ovat suosittuja retkeilyalueita.

Yhdistele sisältöä