Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Matelijat

vaskitsa

Metsäpolulla mennessä vaskitsa näytti elottomalta ja liikkumattomalta mutta palatessa oli kadonnut. Punkalaidun 6.7.2016.

Rupikonnia

Näitä oli useita kymmeniä 10.5. illansuussa! Niitä oli sekä maalla että vedessä, kova oli kurnutus. Olivat muuten suhteellisen uteliaita ja "kesyjä".

Konnamainen maisemakuva

Tällaisen maisemakuvan sain otettua :)

Sammakko

Mikä sammakko tämä on? Näitä oli kymmeniä erään järven rannalla "viettämässä iltaa" 10.5.

vastaantulija

metsässä "tuli vastaan" tällainenkin, kiiltävänmusta kyy - emme onneksi täysin törmänneet

Malliskaisten järven rantametsä, 31.7.2012

lähes punainen kyy

Poikanenhan tuo vielä oli ja epäonnekseen henkensä menettänyt myös. Värinä vain aika mielenkiintoinen tapaus. Muutamia päiviä sitten näkemäni tapaus oli "oikean" värinen.

Mie olen "hurahtanu" näihin..:)

Jokin sisiliskoissa vetoaa..Niitä on ainakin kahden värisiä..Mahtaakohan olla eri sukupuolissa se väriero?

Hällä mänössä hännän kasvatus..

Tottahan se on tääkin..

Vaihtoon..:)

Ihmettelin,et mitä kummoo on sisiliskon selässä? Kameran näytöllä zoomailin ja kyse on kai nahan vaihdosta..en ole ennen tämmöstä nähny..

Meillä ensimmäinen

Yhdistele sisältöä