Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Nilviäiset

etana kantarellilla

Pärnänmaa, Punkalaidun. 15.8.2016.

Viinimäkikotilo

Viinimäkikotiloita oli todella paljon iltalenkillmme Malminkartanon jätemäellä.

Muurahaiset linnunpöntöllä

Tänään aurinkoisena ja lämpimänä aamupäivänä huomasin, että linnunpönttö oli alareunastaan märkä ja siinä parveili kekomuurahaisia.

hentoharjaetana,

Limax tenellus, oletan vertaillessani täällä ennen esitettyyn kuvaan ja tunnistuskeskusteluun > http://www.ikkunasuomenluontoon.fi/node/23711

Kiertokulkua luonnossa

Lehtokotiloita pilvinpimein. Raadollista katsottavaa , mutta luonnollista luonnossa. Toisen kuolema toisen elämä, lajitoverikin kelpaa.

selvää tuli

valmista tuli - vaikka Hämeenlinnassa ei ole satanut tänä kesänä paljon (päinvastoin kuin muualla kenties), oli näitä tod. valtavasti Varikkoniemellä

Hämeenlinna 4.9.2012

Olisiko joku katka?

Rantaa siivotessa leväkasasta tuli esiin tällainen otus. Pituus noin 4-5 cm ja lisäksi kaksi pitkää tuntosarvea edessä. Mikähän lienee?

Mikä etana / kotilo?

Löysin tänään tälläisen kaverin nurmikolta, tuttuni rivitaloasunnon takapihalta.
Kuvattuani söpöläisen, kiikutin sen pihasta pois vieressä olevaan metsään, kiven päälle kököttämään.

Mitä nämä tekee lehden päällä?

Mitä ne on lajiltaan? Eivät olleet moksiskaan vaikka nostin lehden ylös ja laitoin takasin. Siihen ne jäi odottamaan ties vaikka kuolemaa...

Ukkoetana

Iltayöstä kotiin tultuani, olin astua hitaan vaeltajan päälle, kun aivan ulko-oven edessä teki matkaa kynnysmatolla. Lieneekö pyrkinyt sisälle kylmää yötä pakoon.

Yhdistele sisältöä