Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Keski-Pohjanmaa

Kapi vai karvanlähtö

Tämä laiha kettu on nähty kaksi kertaa mökkimme pihalla. Onko kapinen vai uusiiko turkkiaan ?

Tunnistusapua kaivataan

Tunnistaako kukaan,mikä lintu on kyseessä?

Mini hämähäkki

Mikähän hämyheikki mahtaa olla? noin 3mm. mittanen

Marraskuinen Matoneva 2

Suolle kannattaa mennä tähänkin vuodenaikaan. Pakkasenpuraisemat karpalot ovat makeita ja talvilepoon asettuneella suolla vallitsee rauha ja hiljaisuus.

Marraskuinen Matoneva

Keski-Pohjanmaan aapasuo odottamassa lumen tuloa.

Haapaperhonen?

Näin äskeisellä pyörälenkilläni kuvan ison, ruskean perhosen. Oli venevajan katolla, joten sain napattua vain kaukaa huonon kuvan kännykällä.

Mikä sieni?

Mikä kääpälaji tässä voisi olla kyseessä?

Mikä pöllö ?

Mikähän pöllö lajike mahtaa olla kyseessä? Mahdollisesti 50-luvulta.

Myöhäinen kuoriainen

Pidin viime keskiviikkona, 10.12.2014, taukoa pienen kuusen alla kun jostain tipahti housunlahkeelleni tämä pikku kovakuoriainen. Ihan pirteästi se piipersi housunpolvella.

Kivitasku

Kuvattu Lestijärvellä viikolla 36. Kuvaa rajattu paljon, oli kaakana.

Yhdistele sisältöä