Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Muut kasvit

Kumma havun näköinen kasvi

Hei!

Vedessä ja rannalla kasvava kasvi

Hei!

Tuollaista saran tapaista kasvaa vedessä ja vähän maallakin Tammelassa Liesjärvessä.
En vain löydä netistä vastaavaa, vaikka siellä sellainen kai onkin.
Teiltä saa tietoa varmaankin.

Mikä herukka

Mikä herukka?laji on kyseessä? Kasvaa matalana villinä ja leviää juurivesoilla.

Suovalkku

Pikkuruinen suovalkkukin kukkii suolla

Kuusen oksien päitä.

Heips!

On jo muutaman vuoden ajan kiusannut, mitä tarkoittaa tuollainen. Tuossa on todella iso kuusi tien varrella ja siitä tippuu tai tiputetaan tuollaisia oksan päitä tielle sen puun alle.

kihokkeja

Vanhan louhoksen allikon reunavallissa kasvaa pikkuruisia kihokkeja. Ylämaa 2.9.16.

Kasvista on kyse.

Hei!

Tuota kasvia en tunnista, eikä muutama tuttukaan ihminen. Se kasvaa kuivalla maalla olevan metsätien keskellä muutaman kasvin ryhmässä.

Mikä puu/pensas?

Hei, tunnistaisiko joku tämän pensaan/puun lehtien perusteella? Pieni taimi ilmestynyt pihaani enkä itse tunnista tätä. Liekö linnut kuljettaneet siemenen. Kiitos!

"otukselle" nimi

6.4-16 Liesjärven kp.
Läksin maljakkaita etsimään. En löytänyt. Tämä hauskannäköinen hahmo jäi ainoaksi kuvaksi reissulta. Antakaapa hahmolle nimi. Muistuttaako jotain satuhahmoa?

Punertaa marjat puolukan,joulukuulla..

Kauniin punaisia puolukoita näkyi vielä 11.12-15,vaikka luntakin on muutaman kerran niitten päällä ollut.

Yhdistele sisältöä