Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Kotelosienet

Mikä sieni?

Metsässä kuusen juurella. Kuusi hieman huonosti voiva, oksat osittain vailla neulasia.

vaahterantervatäplä

Rhytisma acerinum (Pers.) Fr., mustalaikkuinen sienitauti vaahteran lehdillä, kuvattu Somerolla 1.9.2011

oranssimaljakas

Oranssimaljakkaat olivat löytäneet suotuisan kasvualustan Teijon kansallispuiston polulta jota oli kunnostettu. Tämä maljakas hyötyy maanpinnan rikkomisesta.

Mikä Mörsky?

Kuusamo, Rukan Valtavaara 16.9.2016. Kuusimetsässä ja luultavasti kuusen maapuulla. Jalka n. 10-12 cm.

Uurrepesäsieni

Uurrepesäsieni (Cyathus striatus on melko harvinainen.

Kevätseuranta

Tarkalleen vuosi takaperin kävelin Rekijokilaaksossa saman lenkin kuin eilen (24.4-16). Silloin kelta-ja valkovuokot kukki runsaana jokitörmäillä.

Liuskapielus alias peikonkämmen

Pariviikkoa sitten harjoittelin tämän löytämistä. Nyt löytyi sitten uusi alue järvenrantapajukosta , jossa on näitä liki kolmekymmentä eri kokoista viidenkymmenen metrin matkalla.

Pähkinämaljakas, Urnula craterium

Eilen läksin oikein tarkoituksella läheiseen pähkinälehtoon. Toiveissa oli, että lopultakin löytäisin pähkinämaljakkaita, se kun on kevään sieniä.

Lehtokorvasienet, Gyromitra gigas

Teijo, Kirjakkalan ruukki 30.4-15
Löysin toistakymmentä lehtokorvasientä. Kasvualusta oli, ei tavanomainen maassa kasvava, vaan kaikki kasvoivat lahoilla, sammaloituneilla koivumaapuilla.

Maljakas

Kaunomaljakas, Caloscypha fulgens.
Minulle ihan uusi laji löytyi kesämökin pihalta, omenapuiden alta.

Keuruu 27.4.-15

Yhdistele sisältöä